Hüseyin Can Güner ODTÜ Rektörü İle Görüştü

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, ODTÜ öğrencilerinin, Bahar Şenlikleri'nin yasaklanmasına karşı sürdürdükleri oturma eylemi ile ilgili sorunun çözümüne katkı sunabilmek için ODTÜ Rektörü Verşan Kök ile görüştü. Toplantı sonunda konuşan Başkan Güner, 16 CHP’li belediye ile temizlik ve güvenlik konularında üniversite yönetimine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, ODTÜ’de Bahar Şenliği'nin süresinin iki güne indirilip geleneksel olarak düzenlenen Devrim Sahnesi'nin programdan çıkarılmasını protesto etmek için Rektörlük Binası önünde eyleme başlayan öğrencilere destek vermişti. Gece geç saatlere kadar Rektörlük önünde toplanan öğrencilerin yanında olan Güner, konuyla ilgili sorunun çözümü ve öğrencilerin taleplerini iletmek için Rektörlükten randevu talebinde bulundu.

ANKARA’DAKİ BELEDİYELER OLARAK GEREKLİ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

ODTÜ Rektörü Verşan Kök ile görüşen Başkan Güner, toplantı sonrasında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Dün geldiğimizde de daha önce topluluk temsilcilerimizle yaptığımız görüşmede de ifade etmiştik. Rektörlüğümüzün statla ilgili endişeleri ve sunduğu gerekçeler noktasında bizim katkı sunabileceğimizi paylaşmak istediğimizi, yapıcı bir tutum içinde olacağımızı ve gerekirse yönetimle de görüşebileceğimizi arkadaşlarımıza ifade etmiştik. Burada Devrim Stadı ile ilgili olarak endişeler ilk olarak güvenliğin sağlanması, dışarıdan gelecek olan kişilerle ilgili bir beklenti olduğu anlaşılıyor.

OLUMLU ADIM UMUT EDİYORUM

Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in talimatlarıyla Ankara’daki 16 belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz de dahil olmak üzere güvenlik konusunda şenliğin alışılmış ve gelenekselleşmiş haliyle yapılmasına katkı sunacağımızı söyledim. İkinci olarak ise Rektörümüze temizlik konusunda çalışma arkadaşlarımızla da gerekirse ben de dahil, milletvekillerimiz de dahil çaba sarf edeceğimizi ifade ettim. Kendisinin hassasiyetleri devam etmekle birlikte süreç içerisinde görüşmeye ve belki bu konuda yol almaya açık olduğunu gördüm. Rektörümüz de bizim sunduğumuz öneriler ve çabalar doğrultusunda bu konunun aşılması ODTÜ’nün bahar şenliklerinin Devrim Stadı’nda gerçekleşmesiyle ilgili olumlu bir adım atacaklarını umut ediyorum. Biz gereken katkıyı ve desteği burada sizlere sağlayacağız. İnanıyorum ki Rektörlüğümüz de sizlerin sesine ve taleplerine kulak verecektir.”

Bu sayfa 284 kere görüntülendi.