Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezi

ÇANKAYA BELEDİYESİ DESTEK EĞİTİM MERKEZİ İLE AMAÇLANAN NEDİR?

Her birey yaşamı boyunca eğitim olanaklarına ulaşabilmelidir. Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezlerinde eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla hareket edilmektedir. Bu kapsamda liseye geçiş ve üniversiteye hazırlık grupları öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitime destek olanağı sağlanmaktadır.

ÇANKAYA DESTEK EĞİTİM OLANAKLARI NELERDİR?

Ek Dersler

Okul müfredatına yetişebilmek, öğrencilerimizin sınav dönemindeki başarı düzeylerini artırabilmek için haftalık ders saatleri dışında, belirli günlere de ders saati eklenmektedir.

Seviye Belirleme Sınavları

Öğrencilerin homojen bir sınıf düzeyinde eğitim görmeleri için Seviye Belirleme Sınavları yapılmakta ve sınıf düzeyleri sınav sonucuna göre ayarlanmaktadır.

Tarama Sınavları

İşlenen konuların tekrarı ve bilgi düzeyi, kazanım ölçmek adına tarama sınavları yapılmaktadır.

Bireysel Etütler

Öğrencilerin sınıf içerisinde eksik kaldığı ve devamsızlık yaptığı günlerin telafisi bireysel etütlerle tamamlanmaktadır.

Sınıf ve Grup Etütleri

Öğrenci eksikliklerinin giderilmesi hedeflenerek konu anlatımları yapılmakta ve sınıfta grupça soru çözümü yapılması amaçlanmaktadır.

Ödev Desteği

Okulda verilen proje ödevlerine destek sağlanmaktadır.

Deneyler

Öğrencilerin derste teori kapsamında gördüğü konuların daha kolay öğrenimi ve somut olarak gösterilebilmesi amacıyla çeşitli deneyler yapılmaktadır.

Rehberlik Hizmetleri

Öğrencileri sınava hazırlarken sınav ile ilgili doğru bakış açısı kazandırmak da oldukça önemlidir. Rehberlik servisi, öğrencilere ders çalışma stratejileri ile ilgili bilgilendirme yapmakta ve bireysel çalışma programları hazırlamaktadır. Bunlara ek olarak ergenlik döneminde kendini tanıma çabası içerisinde olan öğrencilere yardımcı olunmaktadır.

LGS NEDİR?

Liselere Geçiş Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla her yıl düzenlenen liseye geçiş sınavı sistemidir. Fen liseleri, Anadolu liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, sosyal bilimler liselerine yerleşmek isteyen 8.sınıf öğrencilerinin girmesi gereken bir sınavdır.

LGS Dersleri:

Matematik
Sosyal Bilgiler
Fen Bilimleri
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

YKS NEDİR?

Lise eğitimini tamamlamış olan her bireyin üniversiteye geçiş için girmesi gereken bir sınavdır. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumdan oluşmaktadır.

YKS Dersleri:

Matematik
Geometri
Fizik
Biyoloji
Kimya
Edebiyat
Coğrafya
Felsefe

Çankaya’da Eğitimde Fırsat Eşitliği Dedik ve Yetenek Sınavlarına Hazırlanan Öğrencilerimizi de Unutmadık!

2023-2024 eğitim-öğretim yılında sizlere uzman ekip kadrosu, ders içi materyaller, çeşitli etkinlikler, uygun fiziki koşullar ile yeni dönem müfredatına uygun programlar hazırlayarak yeteneğe dayalı alım yapan üniversitelere hazırlanan öğrenciler için sınıflarımızı açtık.

Bu şekilde öğrencilerin tek sınava dayalı sistem üzerinden değerlendirilmelerinin önüne geçilip bir şans daha kazanmalarını sağlamış olacağız. Açılan sınıflar aşağıdaki gibidir:

Meslek Liselerine Yönelik YKS Sınıfları
YDT (Yabancı Dil Testi Sınavı) Sınıfları
Konservatuvara Hazırlık Sınıfları (Müzik Bölümleri)
Güzel Sanatlara Hazırlık Sınıfları (Resim Bölümleri)

Yetenek ve dil alanında sınavlara katılım sağlayacak olan öğrencilerimiz TYT derslerine merkezlerimizde devam edecek; ilgili alanlardaki eğitimlerini de yine uzman ekiplerimizden kurumlarımızda alacaklardır. Öğrencilerimizin eğitim alacakları merkezlerimiz şunlardır:

Konservatuara Hazırlık Dersleri (Müzik Bölümleri) - Muammer Sun Müzik Atölyesi
YDT (Yabancı Dil Testi Sınavı) – Cebeci Çankaya Evi
Güzel Sanatlara Hazırlık Dersleri (Resim Bölümleri) – Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi

ÇANKAYA BELEDİYESİ DESTEK EĞİTİM MERKEZLERİNDE SUNULAN EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

Ek Dersler
Seviye Belirleme Sınavları
Tarama Sınavları
Bireysel Etütler
Grup Etütleri
Ödev Desteği
Rehberlik Hizmetleri
Milli Bayram ve Özel Gün Etkinlikleri
Psikolojik Destek
Veli Görüşmeleri
Tercih Danışmanlığı

KİMLER BAŞVURABİLİR?

LGS Grubu

6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin kayıtları velileri tarafından yapılmaktadır. Velilerimizin ikametgahlarına en yakın Destek Eğitim Merkezi kurumumuza müracaat edip kayıt formu doldurmaları gerekmektedir.

İstenilen evraklar;

Öğrenciye ait 2 adet vesikalık fotoğraf

Öğrenciye ait kimlik belgesi fotokopisi

YKS Grubu

10, 11, 12. Sınıf öğrencilerinin kayıtları velileri tarafından yapılmaktadır. Velilerimizin ikametgahlarına en yakın en yakın Destek Eğitim Merkezi kurumumuza müracaat edip kayıt formu doldurmaları gerekmektedir.

Mezun grubu öğrencileri ise bireysel başvuru yapabilirler. YKS grubu mezun öğrencilerimiz 25 yaş ile sınırlandırılmaktadır.

İstenilen evraklar;

Öğrenciye ait 2 adet vesikalık fotoğraf

Öğrenciye ait kimlik belgesi fotokopisi

Yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz belirtilen merkezlerde alanlarına göre yeterlilik testlerine tabi tutulmaktadır. Gerekli şartları sağlayan öğrencilerimiz derslere katılım sağlayabilmektedir.

ÇANKAYA BELEDİYESİ DESTEK EĞİTİM MERKEZİ GURUR TABLOSU

2022-2023 eğitim-öğretim yılında Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezinde sınavlara hazırlanan LGS öğrencilerimizden 242 öğrenci liseye yerleşme hakkı kazanmıştır.

YKS öğrencilerimizden 124’ü üniversiteye yerleşme hakkı kazanmıştır.

Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezi olarak toplam 457 öğrenciden 366 öğrenciyi lise ve üniversiteye yerleştirme başarısını elde etmiş bulunmaktayız.

ÇANKAYA BELEDİYESİ DESTEK EĞİTİM MERKEZİ BAŞVURU NOKTALARI

YÜZÜNCÜYIL ÇANKAYA EVİ

İşçi Blokları Mahallesi 1534. Cadde No:3/1

Telefon: 0312 459 89 00 / Dâhili 1849

Bu sayfa 5132 kere görüntülendi.
<< Geri Dön