Çankaya Belediyesi Gençlik Hizmetleri

Ankara’da eğitim veren üniversitelerin çoğunluğu Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple biz Çankaya Belediyesi olarak gençlerin değişen ve gelişen ihtiyaçları doğrultusunda katılımcı anlayış ile çeşitlendirdiğimiz çalışmalar yapmaktayız. Belediyemiz gençlerimizin hizmete kolaylıkla ve güvenle erişebilecekleri bir Çankaya için çalışırken; festivallerden şenliklere, ücretsiz kurslardan sertifikalı eğitimlere, söyleşilerden ücretsiz tiyatro gösterimlerine kadar pek çok alanda hizmetleriyle gençlerin yanında olmaktadır. Daha detaylı bilgi için tüm gençlik hizmetlerimizin yer aldığı aşağıdaki sekmeleri inceleyebilirsiniz.

Gençlik Birimi

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gençlik Birimi, Çankaya Belediyesinin gençlik çalışmalarının planlama ve koordinasyonundan sorumlu birimdir. Gençler ile belediye arasında bir köprü kurulması adına; gençlerle direkt iletişimde olarak, ihtiyaçlarından haberdar olunması ve işbirliği içinde gençlik çalışmaları yürütülmesi için çalışmaktadır.

Gençlik çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşları, öğrenci toplulukları ve üniversiteler ile farklı alanlarda işbirliği yapılmaktadır. Ayrıca sivil toplum kuruluşları ve toplulukların çalışmalarına da destek verilmektedir.

Sokak şenlikleri, fidan dikimi etkinlikleri, geziler, sosyokültürel etkinlikler gibi farklı alanlara yayılmış işbirliği süreçleri yürütülmektedir.

Kampüs Mahallede

“Kampüs Mahallede” projesi ile 18-29 yaş arası tüm gençlere; hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere, yaş gruplarına uygun olarak oluşturulan dersliklerde, ücretsiz kurs hizmeti verilmektedir. Bu sayede gençlerin eğitimlerine katkı sağlamak, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirmelerine olanak tanımak amaçlanmaktadır.

Gençler kendileri için açılan kurslara katılmanın yanı sıra belediyemizin düzenlediği çeşitli aktivite ve etkinliklere de dilerse katılımcı olabilmektedir.

Öğrenci Karşılama

Çankaya Belediyesi tarafından Ankara’ya ilk kez gelen öğrencileri bilgilendirmek ve yönlendirmek amacıyla Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) Danışma Masası hizmeti verilmektedir. Masada, gençler Çankaya Belediyesi Gençlik Birimi çalışanları tarafından Ankara’daki üniversite hayatı, yer, konum, ulaşım, yurtlar ve Çankaya Belediyesinin öğrencilere yönelik sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirilmektedir. "Yeni Evinize Hoş Geldiniz" sloganıyla karşılanan öğrencilere özellikle öğrenim görecekleri üniversite ile yurtlara ulaşım konusunda destek verilmektedir.

Korkmaz Tedik Gençlik Atölyesi

Toplumun en büyük dezavantajlı gruplarından birisi olan gençlerin desteklenmesi, onlar için istihdam olanakları geliştirilmesi, yenilikçi düşünme teknikleri ve yenilikçi bir bakış açısı kazandırılması, modern bir dünya görüşüne sahip olmalarının teşvik edilmesi ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişimi için büyük önem taşımaktadır. Çankaya Belediyesi olarak gençler için gerçekleştirdiğimiz öncü hizmetlerin, gençlerin geleceğe dair vizyonlarını, bilişsel ve kişisel gelişimlerini destekleyici uygulamalarla taçlandırılması Belediyemizin gençlik çalışmalarını daha da üst seviyelere taşımamıza imkân verecektir. Bu kapsamda, 100. Yıl Çankaya Evi binamızda Korkmaz Tedik Gençlik Atölyesi hizmete açılmıştır.

Çankaya Belediyesi Korkmaz Tedik Gençlik Atölyesi’nde yenilikçi, girişimci, uluslararası gelişim ve değişime açık projelerin hayata geçirildiği, sosyal girişimciliğe yönelik eğitim ve proje çalışmalarının yapıldığı, yenilikçi öğrenim yöntemlerinin bir plan bütününde geliştirileceği çalışmalar yapılmaktadır. Korkmaz Tedik Gençlik Atölyesi’nde gençlere yönelik, mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri, inovasyona yönelik eğitim ve çalışmalar, kültür- sanat etkinlikleri ve söyleşiler düzenlenmektedir. Bunun yanında üniversite öğrenci toplulukları ve gençlik alanında çalışmalarını sürdüren sivil toplum kuruluşları, düzenlediği toplantı ve etkinliklerde Korkmaz Tedik Gençlik Atölyesi’ni kullanabilmektedir.

Atölyemiz, gençlerin karar alma süreçlerine aktif katılım sağladığı, değişen dünyamızın ihtiyaçları doğrultusunda çalışan, kamu kurumlarının alışılagelmiş çalışma şeklinin aksine; esnek bir yapıda hizmet veren bir merkez olarak tasarlanmıştır.

Korkmaz Tedik Gençlik Atölyesi ayrıca sağladığı teknolojik imkânlar sebebiyle gençlerin ilgi alanlarına destek olacak bir donanıma sahiptir. Merkez bünyesinde 2 adet 3D Printer, sanal gerçeklik gözlükleri ve çok amaçlı bir akıllı tahta

bulmaktadır. Teknoloji ve inovasyon alanında çalışan paydaş kurum ve sivil toplum kuruluşlarının, öğrencilerle bir araya geleceği etkinlikler düzenlenmesi için uygun şartlar sağlamaktadır.

Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezi

Her birey yaşamı boyunca eğitim olanaklarına ulaşabilmelidir. Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezlerinde eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla hareket edilmektedir. Bu kapsamda liseye geçiş (LGS) ve üniversiteye hazırlık grupları (YKS) öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitime destek olanağı sağlanmaktadır.

Çankaya Belediyesi, yeni eğitim öğretim döneminde 9 merkezde LGS ve YKS sınavlarına hazırlanacak yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim desteği vermektedir.

Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezi web sitesi için tıklayınız

Tercih Rehberliği

Her yıl üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzu ve takvimine paralel olarak tercih desteği almak isteyen öğrencilerimize uzman rehberlerimizle ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Sınava giren öğrenciler geleceklerine yönelik kararlarını alırken de Çankaya Belediyesi olarak yanlarındayız. Öğrencilerimiz 458 89 00 / 1841’den Gençlik Birimi ofisimizi arayarak randevularını oluşturduktan sonra talep ettikleri gün ve saatte yüz yüze görüşerek bu hizmetimizden faydalanmaktadır.

DİĞER GENÇLİK HİZMETLERİMİZ

Çamaşırhane

100. Yıl Çankaya Evi’nde yer alan çamaşırhanemiz öğrencilere hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz, ücretsiz yararlanabilecekleri çamaşır makinelerini mesai saatleri içerisinde ve hafta sonu kullanılabilmektedir.

Sabah Çorba İkramı

Kış aylarında Cebeci Kampüsü, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinin önünde kurulan stantlarımızda sabahları öğrencilere sıcak çorba ikramı yapılmaktadır.

(Detaylı bilgi için: Destek Hizmetleri Müdürlüğü)

Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Akşam Yemeği Hizmeti

Sosyal belediyecilik alanında vatandaşa dokunan uygulamaları halkın hizmetine sunan Çankaya Belediyesi üniversite öğrencilerini yemekhanesinde konuk etmektedir. Ailelerinden uzakta eğitimlerini sürdüren gençlere Çankaya Belediye Başkanlık binasında hafta içi her gün 17.30 ila 18.30 saatleri arası ve 100. Yıl Çankaya Evi’nde saat 17.30-19.00 saatleri arasında ücretsiz yemek imkânı sunulmaktadır.

(Detaylı bilgi için: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü)

Çankaya’nın Filizleri

Çankaya’nın filizleri; ekonomik nedenlerle okumakta güçlük çeken üniversite öğrencilerine maddi destek olmayı ve başarılarını arttırmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir.

Çankaya Belediyesi olarak 2015 yılında başlattığımız Çankaya’nın Filizleri uygulamasıyla bugüne kadar 1.174 öğrenci ile gönüllüler arasında dayanışma köprüsü kurulmuştur.

(Detaylı bilgi için: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü)

Bu sayfa 11742 kere görüntülendi.
<< Geri Dön