Çankaya Belediyesi 19 Mayıs’ı Gençlik Festivali İle Kutlayacak

13 Mayıs 2024 Pazartesi 13:17:45

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÇANKAYA'NIN DÖRT BİR YANINDA KONSERLER VE ONLARCA ETKİNLİKLE KUTLANACAK

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlerle birlikte büyük bir festivale çeviriyor. İki gün sürecek ve onlarca sürpriz etkinliğin yer alacağı etkinliklerde, Volkan Konak, Aleyna Tilki, Zakkum ve Pinhani Başkentlilerle buluşacak.

Çankaya'da 19 Mayıs kutlamaları; hazine avı, dans gösterileri, sokak turnuvaları, sanat atölyeleri, e-spor etkinlikleri ve genç aşçıların buluşacağı yemek yarışmalarıyla festivale dönüşecek.

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlerle birlikte büyük bir festivale dönüştürerek kutlamaya hazırlanıyor. Çankaya'da kutlamaların merkezi Anıtkabir'in yanı başındaki Anıtpark ve Ahlatlıbel Atatürk Parkı olurken gençlerin bayramı, kentin dört bir yanında onlarca etkinlikle kutlanacak.

İKİ GÜNDE DÖRT BÜYÜK KONSER

Çankaya Gençlik Festivali adıyla düzenlenen kutlamalar, 18 ve 19 Mayıs'ta gerçekleşecek dört büyük konserle taçlanacak. 18 Mayıs'ta ilk olarak Ankara'nın en büyük gruplarından biri olan Zakkum, Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda sahne alacak. Saat 20.00'de başlayacak konserde grup birbirinden güzel şarkılarıyla Başkentli gençleri karşılayacak. 18 Mayıs'ın ikinci sürprizi ise genç yıldız Aleyna Tilki olacak. Saat 21.00'de Anıtpark'ta düzenlenecek konserde Aleyna Tilki Anıtkabir'in yanı başında Başkentli gençlerle buluşacak.

19 Mayıs'ta ise açılışı ünlü rock grubumuz Pinhani yapacak. Ahlatlıbel Atatürk Parkı'ndaki konser saat 20.00'de başlayacak. Festivalin son büyük konserinde ise Volkan Konak sahne alacak. "Kuzey'in Oğlu" saat 21'de Anıtpark'ta Çankayalılarla bir araya gelecek.

HAZİNE AVI VE DANS GÖSTERİLERİ

Gençlik Festivali, 18 Mayıs'ta saat 12'de dev "Hazine Avı" etkinliği ile başlayacak. Kızılay ile Tunalı Hilmi Caddesi arasında düzenlenecek yarışmada gençler, 3-4 kişilik gruplar halinde Kızılay-Tunalı bölgesi arasında hazırlanmış gizli ve bulmacalı soruları bularak yaklaşık 20 ayrı noktayı ziyaret edip, görevleri gerçekleştirerek Çankaya'nın en büyük avcısı olmak için yarışacaklar.

ÜÇ BÜYÜK SANAT ATÖLYESİ

18 Mayıs'ta ayrıca gençler üç büyük sanat atölyesinde bir araya gelecek. Sanatçı Hikmeti Tabiyeci ile Sokakta Sanat Atölyesi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde saat 13.00'te  'Sırlı İşler Heykel Atölyesi' ise Zülfü Livaneli Kültür Merkezi bahçesinde 14.00'te başlayacak. Festival'in en ilginç sanat atölyesine ise "Duvar Boyama" Kuğulupark’ta gerçekleşecek.

E-SPOR GENÇLİK KUPASI

Festival'in dikkat çeken diğer bir etkinliği ise bu yıl Çankaya'da ilk kez düzenlenen E-Spor Gençlik Kupası olacak. Anka Game Center'da düzenlenecek video oyun turnuvasında 16 genç takım Valorant oyununda 5'e 5 maçlarda ilk kez verilecek kupayı kazanmak için yarışacak.

GELECEĞİN ŞEFLERİ YARIŞIYOR

19 Mayıs'ta ise Gençlik Festivali "leziz" bir etkinlikle devam edecek. 18-30 yaş arası genç şef adaylarının ve profesyonel şeflerin bir araya gelerek yeteneklerini sergileyeceği 'Geleceğin Şefleri Yarışıyor' etkinliği Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nin Mutfak Atölyesi'nde saat 12'de başlayacak. Yarışmada genç şefler belirlenen bir tema ve malzeme listesi ile hazırladıkları yemekleri jüriye sunacaklar. Çankaya'nın ilk yemek yarışmasında jüri koltuğunda ise şef Sercan Çam, Tarih ve Tarif'in kurucusu Ceren Bozkurt ile Doruk Erdal olacak.

DEV FESTİVALİN TAKVİMİ

Gençlik Haftası boyunca dolu dolu bir takvim ile Başkentlilerle buluşmaya hazırlanan Çankaya Gençlik Festivali'nin takvimi ise şöyle:

17 – 19 MAYIS 2024

Aleyna Tilki Konseri
Anıtpark, Saat 21.00

19 Mayıs 2024  / Pazar

Tüm gün ses sistemine ve platforma sahip otobüs ve küçük ses aracıyla, ulusal marşlar ve anonslarla bayram coşkusunun semtlere taşınması…
Çankaya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu (Hoy-Tur) ve Gençlik Bandosu

Resmi Tören / Atatürk Anıtına Çelenk Konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Konuşmalar
Çankaya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu (Hoy-Tur) ve Gençlik Bandosu
Çayyolu Atapark, Saat 10.00-10.30

Geleceğin Şefleri Yarışıyor