Çankaya Belediyesi Gençlerin Avrupa Köprüsü

02 Şubat 2016 Salı 11:49:43

Çankaya Belediyesi, parçası olduğu Avrupa Gönüllü Hizmeti (European Volunteering Service-EVS) aracılığıyla 18 – 30 yaşları arasındaki başkentli gençlerin çeşitli sürelerle Avrupa’da gönüllü hizmetlerde çalışmasına aracılık ediyor.

Yabancı dillerini geliştiren, yeni kültürlerle tanışan ve kariyerleri için önemli adımlar atan gençler, EVS’yi tanımak ve detaylı bilgi almak için Çankaya Belediyesi’nin konuğu oldu.

Ev sahipliği yaptığı 114 büyükelçilikle diplomatik misyonun merkezi ve başkentin başkenti olan Çankaya Belediyesi, bu değerli konumunu Ankaralı gençlerin avantajına sunuyor. Uluslararası projelere büyük önem veren ve işbirliği ağlarının aktif bir parçası olan Çankaya Belediyesi, son olarak Avrupa Gönüllü Hizmeti (EVS) akreditasyonuyla gençlerin Avrupa’ya gidebilmesinin önünü açmıştı.

EVS kapsamında biri Avusturya, ikisi Macaristan olmak üzere üç Türk gencini birer yıl gönüllü çalışmaları ve staj yapmaları için yurt dışına gönderen Çankaya Belediyesi, bir İtalyan ve bir Fransız genci de bünyesinde ağırlıyor.

GÖNÜLLÜLÜĞÜ GÖNÜLLÜ ANLATTI

EVS aracılığıyla Çankaya Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’nde gönüllü çalışan Suzanne Guillemot, kendisine yeni bir kültürün kapılarını açan EVS’yi Türk gençlerine anlattı. Yaklaşık 30 gencin ilgiyle izlediği bilgilendirme toplantısına konuyla ilgili sivil toplum örgütleri, eğitimciler ve EVS aracılığıyla Ankara’da bulunan İtalyan, Macar, Alman, Gürcü ve Fransız gençler de katıldı.

Sistem ve Jenerasyon Derneği Başkan Yardımcısı Gürkan Akçaer’in de bir sunum yaptığı toplantıda ayrıca diğer EVS üyeleri deneyimlerini paylaştı. İlgi gören eğitimin, üniversite öğrencilerine yönelik olarak belirli aralıklarla yapılması planlanıyor.

Bu haber 2023 kere okundu.