İlkokul öğrencilerine yönelik hazırladığı ansiklopedileriyle bir döneme damgasını vurmuş eğitimci, tıp doktoru, gazeteci ve ressam Baki Kurtuluş’un eserleri ölümünün 4. yılında Galeri Kara’da sanatseverlerle buluştu.
Tıp doktorluğunun yanı sıra kendini adadığı eğitim yaşamını geliştirme mücadelesinde verdiği küçük molalarla resim yapmaya başlayan Baki Kurtuluş’un ölümünün ardından kalan eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
1929’da Makedonya’da doğan ve Yugoslavya’dan Türkiye’ye göç eden bir ailenin çocuğu olarak öğrenimini Ankara’da yapan Baki Kurtuluş, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmasına rağmen iş yaşamına çok fazla meslek sığdırıp gazetecilik ve yayıncılığa adanmış bir ömür sürdü. Çocuklara yönelik eğitim ansiklopedileri de hazırlayan Kurtuluş, 1960 yılından itibaren resim yapmaya başladı.
Eşi Nilüfer Kurtuluş, “Baki Bey yoğun yayıncılık ve gazetecilik yaşamında resime düzenli olarak zaman ayırır, hatta hafta sonları sanat gezileri yapardı. Bir keresinde tatil dönüşü sigara molası verelim deyip Azdavay’da durmuştuk. Manzaradan etkilendiğini söyleyip bagajdan çıkardığı tuval üzerinde çalışmaya başlamış ve hava kararana kadar hiç ara vermeden resmi bitirmişti” diyerek Kurtuluş’un sanata ve eğitime verdiği önemi anlattı.
Öğretmen- yayıncı Muzaffer Örkçüoğlu ise Baki Kurtuluş’un kendisini ülke çocuklarının aydınlanması ve eğitimine adadığını, O’nun eğitim kurumlarına armağan ettiği resimleri gördükçe mutlu olduğunu aktardı.
Baki Kurtuluş’un yağlı boya resimlerinden oluşan 40 parçalık koleksiyonu Mithatpaşa Caddesi No: 48 Kızılay adresinde yeralan Çankaya Belediyesi Galeri Kara’da görülebilir.