Şehit Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın Adı Çankaya’da Yaşayacak
Çankaya Belediyesi toplumsal değerlere sahip çıkmayı sürdürüyor. Belediye Meclisi kararıyla, Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adı, Çankaya Belediyesi’nin Mutlukent Mahallesi’nde yaptığı parkta yaşayacak.
Sanatçı, şair, yazar, edebiyatçı, gazeteci, akademisyen, siyasetçi, sporcu, bilim insanı ve demokrasi şehitleri gibi topluma mal olmuş onlarca değerin adını parklarında yaşatan Çankaya Belediyesi, Şehit Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adını da yeni yapılan parkına veriyor.
KARAR OYBİRLİĞİYLE ALINDI
Mart ayında Konya’nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adı, Çankaya Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Mutlukent Mahallesi’nde yaşayacak.
Belediye Meclisi’nin 02.11.2015 tarihli birleşiminde oybirliği ile alınan karar doğrultusunda Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adının verileceği parkın yapımı sürüyor. Çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan parkın kısa süre sonra açılması planlanıyor.
16 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALAN
Angora Bulvarı üzerinde yapımı süren park 16 bin 722 metrekare büyüklüğünde olacak. Tamamlandığında içinde 616 ağaç ve 16 bin 730 çalı dikilecek park, yeşil alan miktarının yanı sıra oyun alanları, havuzları, spor alanları, amfisi, çay bahçesi ve piknik masaları ile bölge halkına hizmet verecek.