Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki Gençler İçin Asker Kınası

14 Mayıs 2024 Salı 10:39:56

TEMSİLİ ASKERLİK 16 MAYIS’TA

Çankaya Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında askere gidecek olan Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi üyeleri için Asker Kınası eğlencesi düzenledi. Kınaları yakılan Atakan, Ebubekir Faruk, Efekan, Seyfi, Umut ve Yiğit Efe 16 Mayıs’ta vatani görevlerini yerine getirecek.

Çankaya Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla fark yaratan etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Engelleri nedeniyle askerlik hizmetini yapamayan vatandaşlara yönelik oluşturulan “Temsili Askerlik Uygulaması” kapsamında Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim alan 6 kursiyer, 1 günlük askerlik yapacak. Çankaya Belediyesi, 16 Mayıs tarihinde vatani görevini yapacak olan üyeleri için Zübeyde Hanım Sosyal Tesisinde Asker Kınası eğlencesi düzenledi. Çankaya Belediyesinin bu yıl bir ilk olarak gerçekleştirdiği eğlencede gençler ve aileleri keyifli anlar yaşandı.

ASKERE GİDECEK GENÇLERE KINA YAKILDI

Müzik dinletisi ve danslarla başlayan eğlence, kına merasimiyle devam etti. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerleri Atakan, Ebubekir Faruk, Efekan, Seyfi, Umut ve Yiğit Efe'ye asker kınası yakıldı. Kına merasimi sırasında gençlerin aileleri de duygu dolu anlar yaşadı. Kınalı elleri ve kırmızı asker yemenileriyle hatıra fotoğrafı çektiren asker adayları, merasimin ardından 'En büyük asker bizim asker' sloganları atarak eğlendi. Ailelerin de yoğun katılım gösterdiği gecede arkadaşlarıyla birlikte oyun havası oynayıp halay çeken gençler doyasıya eğlendi.

1 GÜNLÜK TEMSİLİ ASKERLİK

Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığınca hayata geçirilen Temsili Askerlik Uygulaması kapsamında engelli gençler, 16 Mayıs tarihinde üniformalarını giyip yemin ederek 1 günlük temsili askerlik yapacak.

Bu haber 614 kere okundu.