Başkan Güner Çankayalı Muhtarları Konuk Etti

12 Mayıs 2024 Pazar 10:54:27

ÇANKAYA’DA YENİ DÖNEM MUHTARLAR TANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

GÜNER: “BENİM 123 DANIŞMANIM VAR, DEMOKRATİK KATILIM SÜRECİNİ HEP BİRLİKTE İŞLETECEĞİZ.”

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ev sahipliğinde düzenlenen Yeni Dönem Muhtarlar Tanışma Toplantısı, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisinde yapıldı. Başkan Güner, Çankaya’nın 123 mahallesinde göreve başlayan muhtarlara başarılar diledi.

Hüseyin Can Güner: “Aslında benim onlarca danışmanım yok 123 danışmanım var. Her mahallede bir danışman arkadaşımız var. Mahallelerimizdeki sorunları ve nasıl çözülebileceğini en iyi sizler biliyorsunuz. Sizler aracılığıyla etkin rol alacağımızı düşünüyorum.”

Yerel demokrasinin halka en yakın birimi muhtarlara desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Çankaya Belediyesi, yeni dönemde göreve başlayan muhtarlar için tanışma toplantısı düzenledi. Çankaya’nın 123 mahallesinde görevli muhtarlar, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ev sahipliğinde Zübeyde Hanım Sosyal Tesisinde gerçekleşen tanışma toplantısında bir araya geldi.

Tanışma toplantısına CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, Çankaya Belediyesi Başkanvekili Veli Şahin, Çankaya Belediyesi Grup Başkanvekili Fırat Seyman, Çankaya Belediyesi meclis üyeleri ve başkan yardımcıları ve Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Güler katıldı.

“YURTTAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Toplantıda konuşan Başkan Hüseyin Can Güner 31 Mart Yerel Seçimlerinin Çankaya’ya yakışan büyük bir olgunlukla gerçekleştiğini belirterek, seçim sürecinde vatandaşın gerçek sorunlarını gündeme getirdiklerinin altını çizdi. Başkan Güner, “Ekonomik ve sosyal konulardaki sıkıntıları dile getirdik. Sokakta, pazarda ve tüm etkinliklerde yurttaşlarımızla dertleştik, bir arada olduk ve sonuçta da Çankaya’da, Ankara’da ve Türkiye’de tarih yazdık. Çankaya’da beni göreve getiren her mahalledeki yurttaşımıza sizler vasıtasıyla bir kez daha teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a karşı da sorumluluğumuz vardı. Geçen dönem yapılan çalışmalarda belediye meclis çoğunluğu büyükşehirde olmadığı için pek çok konuda yaşanan sorunlar, halkın menfaatine olan çalışmalara muhalefet eden, karşı oy kullanan hatta seçim döneminde yürütülmesi gereken bazı zorunlu işleri dahi komisyonlardan geçirmeyen meclis üyeleri görmüştük. Büyükşehir belediye meclis üyeliğinde de Çankaya’da bu dönem belediye meclis üyeliğinin 10’unu da CHP’ye veren yurttaşlara da teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇANKAYA’DA KADIN MUHTAR SAYISI 64 OLDU

Başkan Güner Çankaya’daki kadın muhtar sayındaki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çankaya’da 70 muhtarımız geçmiş dönemdeki görevine devam ederken 53 yeni muhtarımız aramıza katıldı. Onlara aramıza hoş geldiniz diyorum. Geçen dönemlerde yine temsiliyette 30’lu-40’lı rakamlarda olan kadın muhtar sayımız bu dönem çoğunluğu sağladı. Bu dönem 64 kadın muhtarımızla görev yapacağız. Genç belediye başkanı ve kadın çalışma arkadaşlarıyla Çankaya daha da renklenecek ve güzelleşecek.

ÇANKAYA HİZMETİN BAŞKENTİ OLDU

Başkan Güner konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Çankaya’da bugüne kadar muhtarlarımızla işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz çok önemli projeler yaptık. Çankaya Ankara’nın kalbi aynı zamanda hizmetin ve yeni eserlerin Başkenti oldu. Ben sizlerin huzurunda bugüne kadar görev almış belediye başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonrası için de biz bu hizmetleri daha da geliştirmek ve yeni hedeflerle çıtayı yükseltmek için beraber çalışacağız. “

MECLİS ÜYELERİ VE BÜROKRATLAR İLE ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMA YÖNTEMİ

“Tüm süreçlerde en önemsediğim konu iletişim kanallarımızın her zaman açık olmasıdır. Birbirimize ulaşmakta ve sorunların çözümü için işbirliği yapmakta geride kalmayacağımız bir dönemi yaşamak. Sizlerin de özveriyle çalışıp gayret göstereceğine inanıyorum. Nüfusu 1 milyona yakın Çankaya’da, tüm çalışma mesafesinde olacak. Özellikle şu anda Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz içerisinde bir muhtarlık büromuz var. Bu süreçte 3 ya da 4 muhtarlık bir belediye meclis üyemize bağlı olacak şekilde çalışacağız. Müdürler, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri yaşanan sorunlara çözüm odaklı yaklaşacaklar.”

ÇANKAYA’DA MOBİL BELEDİYECİLİK KOLAYLIĞI

“Çankaya’da halkın demokratik katılımını önemsediğimiz bir dönemdeyiz. Elbette ki siz muhtarlarla istişare içerisinde olacağız ama yurttaşlarımızın taleplerini de en etkin şekilde toplamak, yapılacak hizmetleri verimli şekilde yürütmek için de gayret göstereceğiz. Bunun için başta mobil uygulamamız olmak üzere şu anda yeni bir yapılanmayı gerçekleştiriyoruz. Mahallede yapılacak çalışmalar ya da sorunların çözümünde mobil uygulamamız üzerinden başlatacağımız anket yöntemiyle, mahalle bazında yurttaşlarımızdan alacağımız geri dönüşleri koordinasyon toplantılarımızda ele alma imkanı bulacağız. ‘Mahallelerde gençler, kadınlar ne istiyor; yaş gruplarına göre talepler nelerdir’ şeklinde göreceğimiz bir demokratik katılım sürecini hep birlikte işleteceğiz. Çankaya’nın geneliyle ilgili oluşan sorunların da çözümünü beraber değerlendirebileceğimiz uygulamamızın da bir iki ay içeresinde hayata geçmesi için çalışıyoruz.”

BENİM ÇANKAYA’DA 123 DANIŞMANIM VAR

“Muhtarlıklarımızda özellikle fiziki koşullar başta olmak üzere iyileştirilmesi için ardından eksiklerinin giderilmesi için çalışmalara başladık. Çankaya’ya yakışacak şekilde muhtarlarımızın, yurttaşlarımızla buluşmalarını hizmet götürmelerini kolaylaştıracak altyapıyı da sağlamış olacağız. Çünkü biz sizleri yol arkadaşı, çalışma arkadaşı olarak görüyoruz. Aslında benim onlarca danışmanım yok, 123 danışmanım var. Her mahallede bir danışman arkadaşımız var ve mahallelerimizdeki sorunları ve nasıl çözülebileceğini en iyi sizler biliyorsunuz. Sizler aracılığıyla etkin rol alacağımızı düşünüyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. “

Bu haber 15 kere okundu.