ÇGD Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri Sahiplerini Buldu

11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:31:56

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) düzenlediği "Yılın Başarılı Gazetecileri-2023" ödül töreni, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapıldı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Yılın En Başarılı Röportaj ödülünü Sorel Dağıstanlı’ya takdim etti. 

Hüseyin Can Güner: "Gerçek ve doğru haberin peşinde adliyede, emniyette, sokakta, parlamentoda nerede olması gerekiyorsa orada olup, durmadan heyecanla koşan gazetecileri saygıyla selamlıyorum.”

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ev sahipliğinde gerçekleşen Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin her yıl düzenlediği "Yılın Başarılı Gazetecileri-2023" ödülleri, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sahiplerini buldu. Ödül törenine Başkan Güner'in yanı sıra CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve Necdet İpekyüz ve çok sayıda gazeteci katıldı. Program yoğunluğu nedeniyle törene katılamayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gönderdikleri mesajla ödül alan gazetecileri kutladılar.

SOREL DAĞISTANLI ÖDÜLÜNÜ HÜSEYİN CAN GÜNER’DEN ALDI

Ödül töreninin açılış konuşmasını ÇGD Genel Başkanı Kıvanç El yaptı. Başkan Hüseyin Can Güner'e ve Çankaya Belediyesine  desteklerinden dolayı teşekkür eden El'in konuşmasının ardından 2023 yılının en başarılı seçilen gazetecilerine ödülleri verildi. Bu yıl, 12 farklı kategoride haber ödülleri dağıtılırken bir teşvik ve bir dayanışma ödülü de sahiplerini buldu. Yılın En Başarılı Röportaj ödülünün sahibi Sorel Dağıstanlı, ödülünü Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in elinden aldı. Takdim sırasında konuşan Başkan Güner, “Gerçek ve doğru haberin peşinde adliyede, emniyette, sokakta, parlamentoda nerede olması gerekiyorsa orada olup, durmadan heyecanla koşan gazetecileri saygıyla selamlıyorum. Gazetecilik geçmişten bugüne zor bir meslek ama baskılara,  tehditlere, sürgünlere, cezaevi koşullarına rağmen her türlü bedeli ödemeyi göze alan ve bu uğurda mücadele veren insanlar sayesinde dünyanın en saygın mesleklerinden bir tanesi. Sorel Bey'i bu yolda dosdoğru ilerleyeceğine olan inancımla kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

12 FARKLI KATEGORİDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Törende, Haber Ödülü: Murat Ağırel; Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü: Asuman Aranca; Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü: Hazar Dost ve Ersin Eroğlu; Rafet Genç Haber Ödülü: Burcu Günüşen; Behzat Miser Kent Haber Ödülü: Pelin Ünker; Röportaj Ödülü: Sorel Dağıstanlı; İzzet Keser Haber Fotoğraf Ödülü: Adem Altan; Tv Haber Ödülü: Barış Kaya ve Mahmut Özgün; Belgesel Ödülü: Mahmut Hamsici ve Ege Tatlıcı; Sayfa Tasarımı Ödülü: Buse İlkin Yerli; Teşvik Ödülü: Asya Tekyaşar, Gökmen Mumcular, Görkem Deniz Berk, İlke Çıtır, Merve İşen, Tolga Çifci, Zeren Gültekin ve Dayanışma Ödülü: Deprem bölgesindeki gazetecilere verildi.

Tören sonunda Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner gazetecilerle ve gençlerle sohbet etti.

Bu haber 185 kere okundu.