Çankaya Parklarına Kapsamlı Bakım

08 Mayıs 2024 Çarşamba 11:40:56

Çankaya Belediyesi, ilçe genelinde 3 milyon 240 bin metrekareyi bulan parklarında bakım onarım çalışmalarını hızlandırdı. Yağışlı havaların ardından hızla büyüyen çimleri ve yabani otları biçen Çankaya Belediyesi, park içindeki oyun alanları ve donatıların bakımını da yapıyor.

Hüseyin Can Güner: “Sahada çalışan arkadaşlarımızın büyük gayretleri ile parklarımızı temiz ve konforlu hale getiriyoruz.”

Çankaya Belediyesi, yılın 365 günü ilçedeki park ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında bahar aylarına yönelik başlatılan budama, toprak serimi, bakım ve çiçeklendirme gibi dokunuşlar meyvesini veriyor. Yağışlarla birlikte parklarda hızla büyüyen çimler ve yabani otlar biçilerek estetik bir görünüme kavuşturuluyor. Kullanım ömrü dolan ve kullanımdan kaynaklı bozulan park içi donatılar ve salıncak, tahterevalli gibi oyun grupları onarılarak güvenli hale getiriliyor. Bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra parkları kendi seralarında ürettiği rengarenk çiçeklerle bezeyen Çankaya Belediyesi, çim ve ot biçme çalışmaları ile birlikte ilaçlamaya da ağırlık verdi.

PARKLAR DAHA YEŞİL HALE GETİRİLİYOR

Çankaya genelinde her gün farklı parklarda çalışma yapan ekipler, parkların temiz ve güzelleştirilmiş çehresiyle vatandaşlara hizmet vermesi için yoğun mesai harcıyor. Parklarda bakım ve onarım çalışmalarının hızlı bir şekilde ve koordineli bir programla yaza hazırlandığını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, “Sahada çalışan arkadaşlarımızın büyük gayretleri ile parklarımızı temiz ve konforlu hale getiriyoruz. İlçemiz genelinde belediyemizin sorumluluğunda 3 milyon 240 bin metrekare büyüklüğünde park alanımız bulunuyor. Tüm parklarımızda düzenli bir şekilde bakım ve onarım çalışması yapıyoruz. Komşularımızın keyifle vakit geçirebilmesi için parklarımızı canlandırıyoruz. Çocuk oyun gruplarımızı yeniliyoruz, peyzaj çalışmalarımız ile Çankayalı komşularımızın rahat bir nefes alacağı parklarımızı daha yeşil hale getiriyoruz” diye konuştu.

Bu haber 345 kere okundu.