3 Hafta Kala Kupa Cepte

15 Ekim 2017 Pazar 11:38:21

Ligin bitimine üç hafta kala Türkiye Şampiyonluğu’nu garantileyen Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü futbol takımı adeta tarih yazıyor.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (Çankaya GESK), Turkcell Sesi Görenler B1 (Hiç Görmeyenler) Futbol Deplasmanlı Süper 1. Lig’de ligin bitimine üç hafta kala Türkiye Şampiyonu olmayı garantiledi.

11. haftada evinde Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü’nü (Kayseri GESK) ağırlayan Çankaya, ilk yarıda ve ikinci yarıda attığı birer golle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve Spor Tesisleri’nde alınan bu sonucun ardından ligin bitimine üç hafta kala en yakın rakibine 13 puan fark atarak şampiyonluğu garantiledi. Maçın ardından Çankaya’nın futbolcuları şampiyonluk şarkılarıyla başarılarını kutladı.

FUTBOL TARİHİNİ ÇANKAYA YAZIYOR

Turkcell Sesi Görenler B1 (Hiç Görmeyenler) Futbol Deplasmanlı Süper 1. Lig’in lokomotifi olan Çankaya GESK, tarih yazmaya devam ediyor. Ligin kuruluşundan beri geçen 4 sezonun 4’ünü de rakiplerinin açık ara önünde şampiyon olarak kapatmayı başaran Çankaya, 5. sezonda da başarısını sürdürdü. 11. haftaya gelindiğinde toplam 46 gol atıp kalesinde sadece 5 gol gören ve 11 hafta boyunca 33 puana gelerek liderliğini koruyan Çankaya, Türkiye Şampiyonluğu Kupası’nı 5. kez kaldırmak için artık sadece gün sayıyor. Çankaya GESK, 5’inci kez kaldıracağı şampiyonluk kupasıyla kırılması güç bir rekora da imza atmış olacak.

 

Bu haber 799 kere okundu.