Peru’nun Geçmişi ve Bugünü ÇSM’de

12 Ekim 2017 Perşembe 11:27:01

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Latin Amerika ülkelerinden Peru’nun geçmişini ve bugününü fotoğraflara yansıtan “Peru: Geçmişin İzleri Bugünün Renkleri” sergisine ev sahipliği yapıyor.

“Peru: Geçmişin İzleri Bugünün Renkleri” sergisi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açıldı.

Latin Amerika ülkesi Peru’nun kültürünü yansıtan serginin açılışı Peru Türkiye Büyükelçisi Luis Manuel Santiago Marcovich Monasi tarafından yapıldı. Açılışa katılan Peru ve Türk vatandaşlarına kısa bir konuşma yapan Monasi, Peru’nun geçmişini ve Cumhuriyet dönemini yansıtan fotoğraflardan oluşan sergiyi sanatseverlerle buluşturdukları için mutlu olduklarını ifade ederek Çankaya Belediyesine destekleri için teşekkür etti.

30 EKİM’E KADAR GEZİLEBİLİR

Peru Kalkınma Ajansı’nın arşivinden hazırlanan ve Prehispanik dönem, 1821’de cumhuriyetin ilan edilmesiyle son bulan sömürge dönemi ve günümüz Lima’sının fotoğraflarından oluşan “Peru: Geçmişin İzleri Bugünün Renkleri” adlı fotoğraf sergisi 30 Ekim’e kadar açık kalacak.