Kırmızı Sandalye Bu Ay Meliha Yıldırım'ı Ağırladı

23 Haziran 2016 Perşembe 11:41:38

Başkentin sanat nabzını tutan Çankaya Belediyesi'nin genç öykücüleri başkentli edebiyat severlerle buluşturduğu Kırmızı Sandalye Öykü Günleri, bu ay Meliha Yıldırım'ı ağırladı

Galeri Kara'da düzenlenen okuma saati ve söyleşide Yıldırım, üç öyküsünü dinleyicilerle paylaştı, soruları yanıtladı

Çankaya Belediyesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği işbirliğiyle yeni öykücülere destek vermek amacıyla düzenlenen Kırmızı Sandalye Öykü Günleri, Çankaya Belediyesi Galeri Kara'da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Yeni öykücüleri her yaştan öykü severlerle bir araya getiren etkinliğin son konuğu Meliha Yıldırım oldu. Gitarist Cihan Ünal'ın verdiği mini konserle başlayan okuma saati ve söyleşiye, Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Başkanı Özcan Karabulut da katıldı. Nurdane Özdemir Sağkan'ın moderatörlük yaptığı etkinlikte Meliha Yıldırım, aralarında "Heykel Ruhlar" ve "Tek Kişilik Oyun"un da olduğu öykülerini edebiyatseverlerle paylaştı.

Uzun yıllar bankacı olarak görev yaptığını ve edebiyata olan ilgisinin okur düzeyinden öykücü düzeyine geçmesinde Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği'nin büyük katkısı olduğunu söyleyen Yıldırım, "Katıldığım atölyeler, ders aldığım ustalar ve beni hiç yalnız bırakmayan edebiyat, bu serüvenin en büyük parçası oldu" dedi.

Çankaya Belediyesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği'nin bu tür bir edebiyat etkinliği düzenlemesinin hem genç öykücülerin ufkunu açıp onlara cesaret verdiğini hem de edebiyat severlere daha geniş bir alan açtığını kaydeden Yıldırım "Bu açıdan Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen'e de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Söyleşinin Moderatörü Nurdane Özdemir Sağkan, etkinlik sonunda Kırmızı Sandalye Öykü Günleri'ne katılımı için Yıldırım'a, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen adına bir katılım plaketi takdim etti.

Meliha Yıldırım Kimdir?

Hacettepe Üniversitesi İİBF mezunu olan Yıldırım, uzun yıllar boyunca bankacı olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra Cer Modern Sinema TV Senaryosu ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Atölyesi seminerlerine katıldı. Aylık Kültür Sanat Haritası Dergisi'nde söyleşileri, Karahindiba ve Patika dergilerinde öyküleri yayınlanan Yıldırım, Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği ve Ankaralı Gezginler Grubu üyesidir.

Bu haber 2672 kere okundu.