Gökyüzünden Çekilen Fotoğraflar Çankaya'da

27 Kasım 2015 Cuma 11:42:00

Gökyüzünden çektiği sayısız fotoğrafla iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan sanatçı Yann Arthus Bertrand’in çalışmaları Ankara’da. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı sergide, Bangladeş’teki sel mağdurlarını, Meksika’daki gecekondu mahallelerini, Guyan’daki yağmur ormanlarını görmek mümkün.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, ünlü doğa fotoğrafçısı Yann Arthus Bertrand’ın, “Yukarıdan Dünya” adlı serisinden seçilmiş 21 fotoğrafı Ankaralılarla buluşturdu. Gökyüzünden çektiği sayısız fotoğrafla iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan sanatçının çalışmaları arasında, Bangladeş’teki sel mağdurlarını, Meksika’daki gecekondu mahallelerini, Guyan’daki yağmur ormanlarını görmek mümkün.

GoodPlanet Vakfı kurucusu Fransız sanatçı Arthus-Bertrand’ın şehir, tarım, enerjiye geçiş ve iklim değişikliğine karşı uyum konularında, iklim değişikliğinin özellikle dört ana sektörle olan ilişkisini ön plana çıkartan fotoğraf sergisinde, dünyanın farklı yerlerinde hayata geçirilen etkili çözümler de yer alıyor.

Fransız Kültür Merkezi ile Fransız Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen “İklim Değişikliği için 60 Çözüm” başlıklı sergi, 5 Aralık’a kadar gezilebilecek.