Çankaya’nın Yıldızları Olimpiyata Gidiyor

31 Ağustos 2015 Pazartesi 13:44:36

Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübü futbolcuları, Avrupa Şampiyonluğu kazandırdıkları Milli Takım’la 2016 Rio Olimpiyatlarına gidiyor.

Çankaya GESK, Milli Takıma kazandırdığı 5 futbolcu ve antrenör başarısına, Emrah Öcal ile Avrupa Gol Krallığı başarısını da ekledi.


Çankaya Belediyesi’nin Görme Engelliler Spor Kulübü, bir başarıya daha imza attı. 20-29 Ağustos tarihleri arasında İngiltere’nin Hereford şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na katılmak üzere Milli Takıma 5 futbolcusunu ve antrenörünü gönderdi. Milli Takım forması altında mücadele veren 10 sporcudan oluşan takım, Rusya’yı 1-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Milli takım, A Grubu maçlarında Almanya ile 0-0 berabere kalmış, Polonya’yı 6-0, İtalya’yı 3-0 yenmiş, İngiltere’ye 2-1 mağlup olmuştu. Grubu 12 puanlı İngiltere’nin ardından 7 puanla ikinci sırada tamamlayan ve yarı finalde B Grubu’nun lideri İspanya ile karşılaşan ay-yıldızlılar, rakibini 2-0 yenerek finale yükselmişti.

Türkcell'in ana sponsorluğunda ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği B1 (hiç görmeyenler) Görme Engelliler Türk Milli Takımı, 2016 yılında Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak paralimpik oyunlara katılmaya hak kazandı.
 

Bu haber 739 kere okundu.