Yılın İlk Yarısında 10 Bin 804 Kişiye Sağlık Hizmeti

04 Temmuz 2015 Cumartesi 11:25:36

Çankaya Belediyesi, sağlık hizmetinin en temel hak olduğundan hareketle yılın ilk yarısında 10 bin 804 kişiye ücretsiz sağlık hizmeti verdi.

Belediye, Mart ayında tüm sağlık hizmetlerini tek çatıda toplayarak hizmete açtığı Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nde Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri Birimi ile Aile Danışmanlığı Birimi’ni de vatandaşların hizmetine sundu.

Çankaya Belediyesi, vatandaşlara verdiği ücretsiz sağlık hizmetinde yılın ilk yarısını, yaklaşık 11 bin kişiye ulaşarak tamamladı. Belediye, yılın ilk ayından itibaren Evde Sağlık, Ağız ve Diş Sağlığı, Hasta Nakli, Aile Sağlığı ve Eğitimi, Aile Danışmanlığı, sağlık eğitimleri hizmeti verdi. Belediye’nin semtlerde bulunan üç sağlık evi de, vatandaşlara ücretsiz ağız ve diş sağlığı ile hemşirelik hizmetleri verdi.

Halk Sağlığı Merkezi’ndeki hizmetler kapsamında Evde Sağlık Hizmeti ile bin 645 kişiye pansuman, enjeksiyon, tansiyon ve şeker ölçümü hizmeti veren Belediye, başvuranların sağlıkla ile ilgili şikayetleri konusunda da sağlık kuruluşlarına yönlendirme desteği verdi. Hastaların ev ve sağlık kuruluşları arasındaki nakli konusunda ise 528 kişiye hizmet verildi. Halk Sağlığı Merkezi ile birlikte hizmete giren Aile Sağlığı ve Eğitimi’nde de 46 kişiye danışmanlık hizmeti verildi. Belediye’nin diş hekimleri ise Çankaya Belediyesi’nin gündüz bakımevleri ve etüt merkezlerinde eğitim alan 379 çocuğa ağız ve diş sağlığı hakkında eğitim verdi.

Vatandaş ve toplum sağlığı konusunda denetimler yapan Belediye ekipleri, gelen 604 şikâyeti değerlendirmeye alarak denetim ve kontrolde bulundu. Gıda işletmesi, güzellik salonu, çöp ev ve çevre konusunda ise 935 denetim yapıldı.

Bu haber 673 kere okundu.