19 Mayıs, Çankaya Gençlik Festivali İle Kutlandı

20 Mayıs 2024 Pazartesi 10:44:19

HÜSEYİN CAN GÜNER: “ATATÜRK'ÜN CESARETLE ATTIĞI ADIMIN 105. YILI”

2 GÜNDE 4 KONSERLE 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yılını "Çankaya Gençlik Festivali" ile kutladı. İki gün süren ve yarışmaların, oyunların, atölyelerin gerçekleştiği program, gençlerin yoğun katılımıyla adeta bir şölene dönüştü. İki gün süren festival kapsamında, dört konserle Başkentliler bayram kutladı.

19 Mayıs sabahı Çayyolu Atapark’ta başlayan kutlamalar, kentin dört bir yanında gün boyu coşkuyla devam etti. Akşam saatlerinde ise bayram coşkusu, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de katılımıyla Pinhani ve Volkan Konak konserleriyle taçlandı.

Başkan Güner: "Ne mutlu ki umutların tükenmeye yüz tuttuğu bir dönemden sonra Çankaya'nın da, Ankara'nın da, Türkiye'nin de ışıl ışıl parladığı, haritanın kırmızıya boyandığı bir günden iki ay sonra bayramımızı kıvançla kutluyoruz."

Başkan Güner: "Çankaya sadece bugün içinde yaşayan güzel insanlarla değil, aynı zamanda Sabahattin Ali'nin, Nazım Hikmet'in, Deniz Gezmiş'in ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de kentidir."

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı "Çankaya Gençlik Festivali" ile kutladı. 18-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen festival, hazine avı, dans gösterileri, sokak turnuvaları, sanat atölyeleri, e-spor etkinlikleri ve genç aşçıların buluştuğu yemek yarışmalarıyla dolu dolu geçti. 19 Mayıs sabahı Çayyolu Atapark’ta başlayan kutlamalar, Kızılay Güvenpark, Uğur Mumcu Parkı, Bahçelievler 7. Cadde ve Kuğulupark’ta bando ve Çankaya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu HOYTUR gösterisiyle devam etti. Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve Anıtpark’ta gerçekleşen konserlerde festivalin ilk günü akşam saatlerinde Zakkum ve Aleyna Tilki ikinci gün de Pinhani ve "Kuzey'in Oğlu" Volkan Konak Başkentlilerle buluştu.

AYDINLIK YARINLARI BERABER GETİRECEĞİZ

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Pinhani ve sanatçı Volkan Konak'ın konserlerine katılarak vatandaşların bayramını kutladı. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda bayram kutlamaya gelen vatandaşları, “Çankaya'nın demokrat insanları, aydınlık yüzleri hoş geldiniz” diyerek selamlayan Başkan Güner, "Kurtuluşa, kuruluşa ve devrimlere giden yolda ilk adımın atıldığı günden 105 yıl sonra bugün, yine aynı inançla, heyecanla ve coşkulu bir kitle ile bugün buradayız. Ne mutlu ki umutların tükenmeye yüz tuttuğu bir dönemden sonra Çankaya'nın da, Ankara'nın da, Türkiye'nin de ışıl ışıl parladığı, haritanın kırmızıya boyandığı bir günden iki ay sonra bayramımızı kıvançla kutluyoruz. İnanıyorum ki bizler geleceğe daha da umutla bakacağız. Aydınlık yarınları yine beraber getireceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum. Bugün bizi burada yalnız bırakmadıkları için Pinhani grubuna teşekkür ediyorum" dedi.

ATATÜRK'ÜN CESARETLE ATTIĞI ADIMIN 105. YILI

Anıt Park'ta sahne alan "Kuzey'in Oğlu" Volkan Konak konserinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Güner, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için şunları söyledi:

"Çankaya'nın demokrat, yurtsever, cesur insanları, hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum. Bugün esaretten Cumhuriyet'e giden yolda yanı başında olmaktan gurur duyduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cesaretle attığı ilk adımın 105. yılı. Ne mutlu ki biz, bugün yıllar sonra ilk kez O'nun yanı başında onurla, gururla ve kıvançla bulunuyoruz. Çankaya güzel insanların kentidir. Çankaya sadece bugün içinde yaşayan güzel insanlarla değil, aynı zamanda Sabahattin Ali'nin, Nazım Hikmet’in, Deniz Gezmiş'in ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kentidir" diye konuştu.

MÜZİK ATÖLYESİ VE SOKAK TURNUVALARI

Gençlik Festivali kapsamında dikkat çeken etkinliklerden biri ise Ceyhun Atuf Kansu Parkı'nda düzenlenen Basketbol, Ayak Tenisi ve Kaykay turnuvası oldu. Tek pota oynanan basketbol turnuvasını Bitiriciler takımı kazanırken, ayak tenisinde Kara Kartallar takımı galip geldi. Kaykay turnuvasında ise erkeklerde Mert Cem Erbayratkat kazanırken kadınlarda İrem Kocaarık yarışmanın kazananı oldu. Müzik tutkusu yirmi yılı aşkın bir süredir devam eden deneyimli DJ, yapımcı ve müzisyen Gerçek Dorman gençlere ses tasarımı ve elektronik üzerine bir atölye çalışması düzenledi.

GELECEĞİN ŞEFLERİ YARIŞTI

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nin Mutfak Atölyesi'nde, 18-30 yaş arası genç şef adaylarının ve profesyonel şeflerin bir araya gelerek yeteneklerini sergilediği 'Geleceğin Şefleri Yarışıyor' etkinliği düzenlendi. Yarışmada genç şefler "Lezzetin Çankaya'sı" olarak belirlenen tema ve malzeme listesi ile hazırladıkları yemekleri jüriye sundu. Çankaya'nın ilk yemek yarışmasında jüri koltuğunda şef Sercan Çam, Tarih ve Tarif'in kurucusu Ceren Bozkurt ile Doruk Erdal yer aldı.

Bu haber 60 kere okundu.