Paraguay Büyükelçisi Hüseyin Can Güner’i Ziyaret Etti

Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrián Valdez Peralta, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrián Valdez Peralta’yı makamında konuk etti. Görüşmede iklim, çevre, afet gibi kenti ilgilendiren konularla ilgili işbirliklerinin önemi görüşüldü. Ziyarette, Paraguay'daki yerel yönetimlerin Çankaya’daki iyi örneklerden faydalanabilmesi adına işbirliği ve kardeş şehir çalışması yapılabileceği ele alındı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner var olan işbirliklerinin birçok alanda geliştirilmesinden memnuniyet duyacağını söyledi.

Büyükelçi Valdez, Paraguay'ın milli el sanatlarından biri olarak kabul edilen dantelin Osmanlı döneminde Türkiye topraklarından ve Türk kültüründen Paraguay'a ulaştığını kaydetti. Bu alanda akademik çalışmaların desteklenmesi ve halk diplomasisinin geliştirilmesinin iki ülke arasında ortak kültürün buluşmasına önemli bir katkı sunacağını belirtti.

Büyükelçi, Paraguay'ın tanıtılması konusunda Ankara Üniversitesi'nin ilgili bölümleriyle işbirlikleri olduğunu, Türk gençlerini Paraguay'da ağırlamaktan ve Paraguay'daki gençlerin de Türkiye ve Çankaya’ya davet edilmesinden memnuniyet duyacaklarını belirtti. Başkan Güner de işbirliğinin faydalı olacağını ve bu konuda destek vermekten memnuniyet duyacağını kaydetti.

Bu sayfa 312 kere görüntülendi.