Hüseyin Can Güner CHP'nin "Engelsiz Yarınlar Buluşması"na Katıldı

BAŞKAN GÜNER: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZLA DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ”

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği “Engelsiz Yarınlar Buluşması”na katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, Ankara’daki ilçe belediyeleri adına konuşan Başkan Güner, “Engelli vatandaşlarımızla sadece bir gün ya da bir hafta değil, yılın her gününde bir arada olacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Bu dönem 16’sı ilçe ve büyükşehir olmak üzere toplam 17 belediyemiz var. Bu CHP’li belediye başkanları, engelli haklarını bilen, engelsiz bir kent, engelsiz yaşam alanları ve engelsiz yarınlar için gayret sarf eden belediye başkanları.”

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP Ankara İl Başkanlığı ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka’nın, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği “Engelsiz Yarınlar Buluşması”na katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya Başkan Hüseyin Can Güner’in yanı sıra CHP İl Başkanı Ümit Erkol, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, milletvekilleri, Çankaya Belediye meclis üyeleri ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

ENGELLİ YURTTAŞLARIMIZIN SESİ OLMAK İÇİN BİR ARADAYIZ

Toplantıda konuşan Başkan Güner, “İlçe belediye başkanlarımız, hoş geldin konuşması yapmak üzere bana görev verdiler. 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının son gününde bu etkinlikte sizlere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor, hoş geldiniz diyorum” sözleriyle konukları selamladı. Başkan Güner, “Bu özel haftada engelli yurttaşlarımızın yaşamına ışık tutmak, onların sesi olmak ve toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak amacıyla bir aradayız. Organizasyonda emeği geçen tüm örgüt kademelerimize, yöneticilerimize ve bizleri onurlandıran sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

16 İLÇE BELEDİYESİ OLARAK ENGELLİLERLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ

Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımını artırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek için merkezi ve yerel yönetimler olarak kendilerine düşen sorumlulukların bilincinde olduklarının altını çizen Başkan Güner, “Biz geçtiğimiz dönemde 3 ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyemizle birlikte bu çalışmaları sürdürmeye gayret ediyorduk. Ne mutlu ki sizler bizlere destek verdiniz. Şimdi Mansur Yavaş başkanımızın önderliğinde 16 ilçe belediyesi olarak engellilerin yanında daha fazla bulunacağız, dayanışma içerisinde olacağız. Hem Büyükşehir Belediyemizin engelsiz kreşi gibi hem de Çankaya Belediyemizin Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi ve Görme Engelliler Spor Kulübü gibi çok kıymetli örnekleri varken önümüzdeki 5 yıllık süreçte de bu eserlere yenilerini katacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Engelli vatandaşlarımızla sadece bir gün ya da bir hafta değil, yılın her gününde bir arada ve dayanışma içinde olacağız. Bugünler sadece sizlerin günü değil, toplumda farkındalık yaratmak ve sizlerle dayanışma içinde olmak için hepimizin günü olacaktır. Bu bilinçle yanınızda yer alacağız” diye konuştu.

ENGELSİZ YARINLAR İÇİN GAYRET SARF EDEN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI

Buluşmada engelli aileleri de söz alarak yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dile getirdi. Katılımcı konuşmalarının ardından konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel engelliler haftasında farkındalığın önemine dikkat çekerek, “Bugün farkında olunacak bir gün. Engellerin ortadan kaldırılmasının konuşulacağı bir gün. Engelsiz yarınlar için hep birlikte olunması gereken bir gün. Bugün bu programı Ankara İl Başkanlığımız ve Kadın Kolları Genel Başkanımız birlikte organize ettiler. Bugünün ev sahiplerinden bir tanesi genç yaşında, 30 yaşında belediye başkanımız olan Çankaya Belediye Başkanımız Hüseyin Can Güner. Bütün belediye başkanlarımız adına sizleri selamladı. Yıllarca Ankara’da iki belediyemiz vardı. Geçen dönem üç olmuştu. Ama bu dönem 16’sı ilçe ve büyükşehir olmak üzere toplam 17 belediyemiz var. Bu CHP’li belediye başkanları, engelli haklarını bilen, engelsiz bir kent, engelsiz yaşam alanları ve engelsiz yarınlar için gayret sarf eden belediye başkanları. Hepsinin gönlü sizlerle beraber. Hepsinin odasının kapısı sizlerin derneklerine, ailelerine, bizzat sizlerin kendinize ardına kadar açık” dedi.

“Farkında Ol, Engel Olma” temasıyla gerçekleşen “Engelsiz Yarınlar Buluşması” engelli vatandaşlar ve aileleri için verilen yemeğin ardından çeşitli etkinliklerle devam etti.

Bu sayfa 307 kere görüntülendi.