Çankaya Belediyesi Kadın Sağlığı Eğitimleri

Çankaya Belediyesi politika olarak hem çalışanlarının hem de kentte yaşayan kadınların cinsiyet eşitliğini sağlamayı ve hak temelli uygulamaları desteklemeyi önemsemektedir.

Kadın Sağlığı Eğitim Programı içeriği ve uygulamasıyla kadınların güçlendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla planlanmış bir eğitim programıdır.

Belediyemiz bünyesinde düzenlediğimiz eğitim, haftada 1,5 saat olmak üzere 13 hafta süren modüller şeklindedir. Eğitimler kapalı grup formatında ve interaktif yöntemle verilmektedir. Bu eğitimler Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) tarafından düzenlenen Kadın Sağlığı Eğitim Programı’na (KSEP)  katılan ve bu eğitim sonrasında KSEP eğitimcisi olan sağlık personelimiz tarafından verilmektedir.

Eğitimin hedef kitlesi, 15-20 kişilik, 18-49 yaş arası kadınlardan oluşmaktadır. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

KSEP diyor ki;

“Güçlenme, kadınların ulusal, yerel ve hane düzeyinde haklarını bilip talep ederek, yaşamları üzerinde kontrol kazandığı bir süreçtir. Bir diğer deyişle güçlenme, kadının içinde bulunduğu durumda neyi isteyip neyi istemediğini görmesine olanak tanır ve ona şu farkındalığı sağlar; durumumun istenmeyen yanlarını değiştirmek ya da olumlu yanlarını çoğaltmak kadının kapasitesi dâhilindedir.

Kadınlarla birlikte yürüttüğümüz her çalışmada, gerçek güçlenmenin kadın yaşamının düşünsel, duygusal, ekonomik ve politik boyutlarına dokunarak ilerleyen bütünsel bir süreç olduğunu deneyimlemekteyiz. Bugüne dek kadınlara yönelik sağlık eğitimlerimizde doğru bilgiye ve sağlık hizmetine erişmekte güçlük çeken birçok kadınla tanıştık. Hemen hepsi güvenebilecekleri bir ortamda doğru bilgiyle desteklenmek istediklerini söylediler bize. Bu güçlenme sürecine katkının yerelde kurulacak işbirlikleriyle mümkün olabileceğinin bilinciyle, Türkiye’nin dört bir yanından çalışma ortaklarımızla Kadın Sağlığı Eğitim Programı (KSEP) çatısı altında bir araya geldik.

Kadın haklarını temel alan, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkelerinin yanı sıra çocuk ve insan haklarıyla uyumlu bir program olan Kadın Sağlığı Eğitim Programı, kadınların kendilerini ifade edebilecekleri bir ortamda sunulan bir eğitimdir. Kadınlar ihtiyaçlarına uygun, güncel ve kolaylıkla uygulanabilen bilgileri, kendi yaşamlarında karşılık bulan bir şekilde edinirler”.

Çankaya Belediyesi bu ilkeler doğrultusunda Kadın Sağlığı Eğitimlerine yeniden başlıyor. Bilgiyi güncelleme istekli ve meraklı, yeniliğe açık kadınlarımızı eğitimlerimize bekliyoruz. Başvuru bilgilerimizi aşağıda bulabilirsiniz.
HAYDİ, BİRLİKTE GÜÇLENELİM…

Eğitimler Çankaya Belediyesi Maltepe Yerleşkesi ve Sokullu Âşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilecektir.

Eğitime katılmak isteyen kadınlar, kadinsagligi@cankaya.bel.tr adresinden veya hafta içi salı, çarşamba ve perşembe günleri mesai saatlerinde (312) 230 51 10 numaralı telefondan başvurarak kayıt yaptırabilecek.

Eğitim Konuları;

- Tanışma