ÇOCUK TEKNOLOJİ EVİ

Uğur Mumcu Parkı İçi Öğretmenler Caddesi MTA Yanı Çukurambar

Kadınlara, gençlere ve çocuklara öncelik tanıyan hizmetleri birbiri ardına hayata geçiren Çankaya Belediyesi, şimdi de “Çocuk Teknoloji Evi”ni hizmete açtı.

ATÖLYELER HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Çocuklara programlamayı sevdirecek ve eğlendirecek şekilde hazırlanmış birçok uygulama ile eğitim verilecek Kod Atölyesi’nde, algoritmik düşünce sistemlerinin nasıl geliştirebileceği problem üreten değil problem çözen bireylerin eğitimi sağlanacak.

Robot teknolojilerini öğrenmeye yönelik giriş yapılacak Robot Atölyesi’nde ise robot tasarımı yapılabilecek. Öğrenciler Robot Mekaniği, Tasarım, Akış Diyagramları, Temel Görev Yürütme, Algılayıcılar, Servo Motor Kontrolü üzerine eğitim alabilecekler. Legolar, sensörler, özel devreler ve parçaların olduğu bir kitin verileceği çocuklar, kendi robotlarını yapabilecek. Aynı kiti kullanarak farklı robot yapabilecek çocuklar, deneyerek ve görerek  robotlarla ilgili temel beceri ve kavramları öğrenecek.

Çocukların hayallerini somut materyale çevirecek 3D Yazıcı Atölyesi ise 3 boyutlu programlarda çizim yapılarak, hayal gücünün 3d yazıcıyla buluşmasını sağlayacak. Tasarım ve inovatif düşünceyi destekleyici 3D yazıcıların, eğitim ortamlarında inovatif düşünce ve tasarımı güçlendirecek şekilde kullanımlarının arttırılmasını amaçlayan Atölye, 3D yazıcıların kullanımı konusunda öğrencilere tasarım, yazılım gibi farklı becerilerin kazandırılmasını da amaçlıyor.

Bu sayfa 83266 kere görüntülendi.
<< Geri Dön