KÜLTÜR GEZİLERİ

"KALP"TEN GELEN YOLCULUK

Çankaya Belediyesi ilçede yaşayan vatandaşları, ‘Mutluluk Hepimizin Hakkı’ sloganıyla Türkiye’nin sosyal, tarihi ve kültürel yerlerine gezi düzenlemeye başladı. Çankayalılar, yaz ayları boyunca sürecek gezilerde Konya, Eskişehir, Amasra, Çanakkale, Safranbolu ve Kapadokya’da kalpten gelen bir yolculuğa çıkacak. Çankayalılar kültür gezilerine ilk olarak Gönüllerin Şehri Konya ile başladı.

Program kapsamında Çankayalılar Amasra’da; Ceneviz Kalesi, Ağlayan Ağaç, Eskişehir’de; Kurşunlu Külliyesi, Balmumu Heykel Müzesi, Kent Park, Kapadokya’da; Derinkuyu Yeraltı Şehri, Güvercinlik Vadisi, Üç Güzeller, Ürgüp, Göreme, Konya’da ise Mevlana Türbesi, Meram Bağları, Alaeddin Tepesi, Konaklamalı Çanakkale gezisinin güzergahı; Kilit Bahir Kalesi, Rumeli Mecidiye Tabyası, Bigalı Köyü Atatürk Evi, Anzak Koyu, Büyük Anafartalar Köyü, Arıburnu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt Avusturalya Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve siperler, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı Yeni Zelanda ve Atatürk Anıtı, Anafartalar Ovası, Alçıtepe Köyü, Salim mutlu Müzesi, İkiz Koyu, Seddülbahir Köyü, Çanakkale Şehitler Abidesi, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Soğanlıdere Sargı Yeri Şehitliği, Havuzlar Şehitliği. Safranbolu 'da Hıdırlık Tepesi, Cinci Han, Yemenciler Arastası gibi yerleri geziyor.

Çankayalıların yeni yerler görmeleri için başlatılan kültür gezileri belli aralıklarla yaz ayı sonuna kadar devam edecek. Yolculuk boyunca vatandaşların kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin belediye tarafından ücretsiz olarak karşılanacağı kültür gezilerinden, 7’den 70’e birçok Çankayalı faydalanabilecek.
 

Bu sayfa 125018 kere görüntülendi.
<< Geri Dön