ÖRDEKLİ PARK

Süleyman Bey Sokak, Maltepe

Çankaya Belediyesi tarafından yenilenen Ördekli Park, Maltepe sakinlerinin yoğun katılımıyla açıldı.

Park, çocuk oyun alanları, süs havuzları, köpek gezdirme alanları, basketbol sahası gibi donanımları ve adını aldığı ördekleriyle semt sakinlerinin bir araya geleceği önemli bir aktivite merkezi olacak.

Eski semt sakinlerinin çocukluk anılarında önemli bir yer tutan Ördekli Park, 1950'li yıllarda yapıldı. Kızılay merkezinden Tandoğan'a giden yeşil alan güzergahının en büyük parçası olan Ördekli Park, zaman içerisinde çeşitli düzenlemeler yapılarak güncellendi, onarıldı.

Ördekli Park, imar planlaması çok önceden yapılmış ve yeni park yapımı için alan olmayan semtlerdeki parkların yenilenerek semt sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılaması talimatıyla başlatılıp yeniden projelendirildi ve semte yeni bir soluk getirmesi hedeflendi. Yılmaz Güney Sahnesi'nin arkasında yer alan Umut Parkı'na komşu olan Ördekli Park; üç sokağı birleştiren, 6 bin 251 metrekarelik bir büyüklüğe sahip. Uzun bir aksta yer alan parkta yeni planlamada havuzlar büyütülürken bir de yapay dere ilave edildi. Ördek ve kazların yaşayacağı havuzun yanı sıra köpek gezdirme ve eğitim alanı da düzenlenen park, çardakları, gezinti alanları, çocuk oyun ve spor alanlarıyla semt sakinlerinin buluşma mekanlarından biri olurken yakın semtlerden de vatandaşları çekecek.

Bu sayfa 99525 kere görüntülendi.
<< Geri Dön