Atletizm

2007 yılında Türkiye'de düzenlenen kulüpler arası Atletizm Şampiyonasında birincilik kupasını kulübümüz takım halinde kazanmış, daha sonra ise atletizm branşı ferdi yarışmalar halinde devam etmiştir.                

2009 Haziran ayında Rodos’ta yapılan Avrupa Görme Engelliler Atletizm Şampiyonasında sporcumuz Zülfikar SÜRE 1500 metrede gümüş madalya alarak görme engelliler Atletizm tarihinde Avrupa Şampiyonasında ilk alınan atletizm madalyasıdır.                

Kulübümüz sporcuları  2011 yılında Antalya'da yapılan Dünya Spor Oyunlarında ve yine aynı yılda Tunus, Almanya, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen uluslararası atletizm müsabakalarında  sporcularımız 4 altın, 7 gümüş ve 2 bronz madalya almışlardır.  Alınan bu derecelerle  2012 yılında İngiltere'de  yapılan olimpiyat oyunlarında sporcularımızdan Semih DENİZ, Zülfikar SÜRE, Abdullah YAKIN (B3) yarışma hakkı elde etmişlerdir             

Olimpiyata katılacak 3 sporcumuz 2008 yılından itibaren Türkiye Şampiyonluklarını 6 kez elde ederek kırılması zor bir rekoru elde etmişlerdir.                

22-29 Mart 2012tarihleri arasında Tunus'ta gerçekleşen Uluslararası Görme Engelliler Atletizm Turnuvasında Kulübümüz sporcuları 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazanmıştır.                

2012 Haziranayında Hollanda’da yapılan Avrupa Görme Engelliler Atletizm Şampiyonasında sporcularımızdan Semih DENİZ 400metrede Avrupa Şampiyonluğunu  elde ederken, uzun atlama dalında ise Zülfikar SÜRE (B3) Avrupa üçüncülüğü elde etmiştir. Semih DENİZ’in almış olduğu Avrupa Atletizm Şampiyonluğu görme engelliler atletizm milli takımımızın tarihinde almış olduğu ilk Avrupa Şampiyonluğudur.                

2012 Eylülayında  İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan Para olimpik Oyunları Atletizm dalında, ülkemizde 5 sporcu olimpiyat kotası  almış olup; bu sporcuların 3 tanesi Çankaya Belediyesi Görme Engelliler atletizm sporcusudur. Ancak ülke kotası düşürülmesi nedeniyle olimpiyatta kulübümüz adına Semih DENİZ yarışmış olup Olimpiyat 3.’sü olan sporcudan daha iyi sürede koşmasına rağmen (final öncesi koşularda kendi kullarında 2. olması nedeniyle) Olimpiyat 4.’sü olmuştur. Bu sonuç Türkiye atletizm tarihinde olimpiyatta yarışan ilk sporcu ve alınan en iyi derece unvanını elde etmiştir.  

18 - 28 Temmuz 2013tarihinde Fransa'nın Lion kentinde yapılan Dünya Görme Engelliler Atletizm Şampiyonasında sporcumuz Semih DENİZ(B2)1500m de 4.05 ile Dünya 3.’süolarak bronz madalya kazanmıştır. Sporcumuzun bu başarısı  Dünya Atletizm Şampiyonalarında Türk Atletizm milli takımının ilk kazandığı madalyadır.

Ayrıntılı Bilgi:

http://cankayabelgesk.com/index.php/branslar-m-z/atletizm

 

Bu sayfa 199703 kere görüntülendi.
<< Geri Dön