GERİ DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ

Ambalaj atıkları için Çankaya İletişim Merkezi'nin 444 06 01 numaralı telefonlarını arayabilirsiniz.

Elektronik atıklar için 444 06 01 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

SIFIR ATIK PROJESİ

SIFIR ATIK NEDİR?

Sıfır Atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasına, yaygınlaştırılmasına, geliştirilmesine, izlenmesine, finansmanına, kayıt altına alınarak belgelendirilmesine ilişkin genel ilke ve esasların belirlenmesi amacıyla 12.07.2019 tarih ve 30829 sayı ile “Sıfır Atık Yönetmeliği” Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

SIFIR ATIK YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?

Sıfır Atık Yönetim Sistemi; Atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak, atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan, fayda ve maliyet unsurları göz önünde bulundurularak oluşturulan yönetim sistemidir.

SIFIR ATIK BELGESİ NEDİR?

Sıfır Atık Belgesi; Sıfır atık yönetim sistemlerini kuran mahalli idareler ile Sıfır Atık Yönetmeliği’nin EK-1 listesinde tanımlı diğer yerlere ve gönüllülük esasına dayalı olarak sıfır atık yönetim sistemini kuranlara verilen, nitelikleri Bakanlıkça belirlenen belgedir.

Belediyemizce Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurularak, İlçe geneli için Sıfır Atık Belgesi alınmıştır.

HANGİ ATIK TÜRÜNÜ NEREYE BIRAKABİLİRİM?

Kağıt, Plastik, Metal gibi geri kazanılabilir atıkları cadde ve sokaklarda bulunan mavi renkli; cam ambalaj atıklarını yeşil renkli cam kumbaralarına ve geri kazanılamayan atıkları da koyu gri renkli diğer atıklar konteynerine,

Kağıt, Plastik, Metal, Cam, Pil, Elektrikli ve Elektronik Eşya atıkları mobil atık getirme merkezlerine,

Kağıt, Plastik, Metal, Cam, Ahşap, Tekstil, Pil, Flüoresan Lambalar-Elektrikli ve Elektronik Eşya, İlaç, Bitkisel Atık Yağ, Hacimli Atıklar ve Ömrünü Tamamlamış Lastik Atıkları 1. Sınıf Atık Getirme merkezine bırakılabilir.

ATIK TÜRÜ

1.SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ

MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ

EĞİTİM, FARKINDALIK VE DİĞER GERİ KAZANIM ÇALIŞMALARI

GERİ KAZANILABİLİR ATIK KONTEYNER YERLERİNİ GÖSTEREN HARİTA (HARİTA GÜNCELLENMEKTEDİR)

Bu sayfa 640858 kere görüntülendi.
<< Geri Dön