BADEMLİDERE CUMHURİYET PARKI

Kırkkonaklar Mahallesi 358. Sokak ve Bademlidere Mahallesi 223. Sokak

Ankara’nın en büyük parkı olan Bademlidere Cumhuriyet Parkı’nı hizmete açtık. Ankaramızın ve Çankayamızın yeşil alan ihtiyacını karşılamak üzere, Bademlidere Mahallesinde yer alan yaklaşık 750 bin m² büyüklüğündeki alanı; kendine yeten, bakım maliyetleri düşük, ekolojik döngüleri gözeten; yağmur suyu kullanımını sağlayan, ekolojik binalar barındıran, alternatif enerji kaynakları tesis eden, mevcut bitki ve hayvan habitatının korunmasını içeren sistemlere sahip yeşil alana dönüştürdük.

Yağmur sularının toprakta kalması, hızla buharlaşıp yok olmaması, erozyonun önlenmesi ve aynı zamanda toprak yapısının iyileştirilmesi amacıyla doğal bitki örtüsünde yer alan türlerle ve az su isteyen (kanaatkar) bitkilerle bitkilendirme yaptık.

İKİ ÖDÜLLÜ PARK

Bademlidere Cumhuriyet Parkı projesi, 2021 yılında Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar ödülünü, 2023 yılında da  Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması sonucu Şehir Planlaması kategorisinde ödül aldı.

22 BİN AĞAÇ, 360 BİN ÇALI

Bademlidere Cumhuriyet Parkı’nın 500 dönümü orman, 250 dönümü rekreasyon alanı olarak tasarlandı. Toplam 750 dönüm üzerine kurulan parkta, Macera Parkı, Binicilik Tesisi, Meydan Çocuk Oyun Alanı, Piknik Alanı Çocuk Oyun Alanı, Meydan Kafe, Seyir Terasları, Mini Gölet, Piknik Alanları, Yağmur Hasadı Göleti, Basketbol ve çok amaçlı saha, bisiklet parkurları, toplam 625 araçlık 4 otopark bulunuyor. Mevcut badem ağaçları korunan parkta 22 bin ağaç ve 360 bin çalı da yer alıyor.

Bu sayfa 22119 kere görüntülendi.
<< Geri Dön