İç Anadolu Belediyeler Birliği / Union of Central Anatolian Municipalities (İABB)

İç Anadolu Belediyeler Birliği, Bakanlar Kurulu’nun 25 Ocak 1991 tarihli ve 91/1427 sayılı izni ile kurulmuştur.

Birliğin merkezi Ankara’dadır.

İç Anadolu’daki belediyelerin çıkarlarını korumak, gelişmelerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek gibi görevleri olan birliğin 94 üyesi bulunmaktadır. Birlik, üyesi olan yerel yönetimlerin birlikler aracılığıyla kamu hizmetini en uygun hizmet alanı dâhilinde yürütme olanağına ulaştırarak verimliliğinin artırılması ve çalışma alanı içindeki belediyelerin parasal, teknik, deneyim ve benzeri olanaklarını ortak çaba ile birleştirip daha etkin ve verimli biçimde kullanılmasını sağlamak gibi amaçları hedeflemiştir.

Çankaya Belediye Meclisi’nin 13 Aralık 1989 tarih ve 471 sayılı kararı ile Birliğe üye olma kararı alınmıştır. Bu tarihten itibaren belediye ile birlik arasında aktif çalışmalar yürütülmüştür.

2004 Tarihinden itibaren birliğin başkanlığını Çankaya belediye başkanları yürütmüştür.

Web Sitesi

Bu sayfa 165769 kere görüntülendi.
<< Geri Dön