Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi / Council of European Municipalities and Regions (CEMR)

Avrupalı belediye başkanları tarafından 1951 Yılında Cenevre’de kurulan Avrupa Belediyeler Konseyi daha sonra sınırlarını bölgelere açarak Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) adını almıştır. Yerel ve bölgesel yönetimlerin en geniş temsilinin sağlandığı organizasyon olan CEMR, 39 ülkeden oluşan üyeleri ile Avrupa nüfusunun % 80’ini temsil etmekte ve merkezi Paris’te bulunmaktadır.

Özellikle kardeş şehirler arasında çok geniş bir ağa sahip olan CEMR, ilişkilerin etkin bir şekilde sürdürülmesini sağlamasının yanı sıra, bölgesel politika, ulaşım, çevre, eşit haklar, yönetim, enerji gibi alanlarda oluşturulan komiteleri ve çalışma grupları aracılığıyla yerel ve bölgesel yönetimlerin hak ve çıkarlarını gözeterek Avrupa Birliği yasama sürecinde etkin lobi faaliyeti gerçekleştirmektedir.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) Avrupa bölümünü oluşturan CEMR’a Türkiye Belediyeler Birliği nezdinde Haziran 2010 yılında üye olunmuştur.

Kurumsal Web Sitesi

Bu sayfa 121782 kere görüntülendi.
<< Geri Dön