Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı / United Cities and Local Governments Middle East and West Asia Section (UCLG-MEWA)

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler dünya teşkilatındaki yeniden yapılanma doğrultusunda, Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği’nin (IULA) altı bölge teşkilatından biri olan ve 1987 yılında Türkiye’de kurulan Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği Doğu Akdeniz ve Ortadoğu Bölge Teşkilatı (IULA-EMME) 2004 yılından bu yana Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) adıyla İstanbul’daki merkezinden faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bölgedeki kentlere ve yerel yönetimlere yönelik faaliyetlerini sürdüren UCLG-MEWA’nın uluslararası kuruluş, birlikler ve belediyeler düzeyinde toplam 99 üyesi bulunmaktadır.

Çankaya Belediye Meclisi’nin 7 Aralık 2009 tarih 795 sayılı kararı ile Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatına üye olarak katılma kararı alınmıştır. Dünya Teşkilatı üyeleri bölge teşkilatının da üyeleri olarak kabul edildiğinden Çankaya Belediyesi UCLG üyesi olarak UCLG -MEWA’nın da doğal üyesidir.

Kurumsal Web Sitesi

Bu sayfa 28185 kere görüntülendi.
<< Geri Dön