AŞIK VEYSEL ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

444 06 01

Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi No:94 / Ankara

Engelli bireylerin sosyalleşmesi, yaşam becerileri kazanması ve kişisel  gelişimleri için çok yönlü bir yaşam merkezi olarak hizmet verecek Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezinde, ebeveynler  için kurslar, 65 yaş ve üzeri sakinler için de Baharevi yer alıyor.

Çankaya Belediyesi Görme Engelli Spor Kulübü sporcularının halter ve goalball antrenmanı yapabileceği Merkez’de sinema ve tiyatro salonu da bulunuyor. Engelli bireylerin günlük yaşam becerilerini karşılamayı öğrenebilecekleri örnek bir ev modelinde düzenlenen mutfak, salon ve banyo şeklinde düzenlenen Bağımsız Yaşam Ünitesinin de bulunduğu Merkez’de Çengel Atölye’nin faaliyetleri de yapılacak.

Daha önce Çankaya Belediyesi Maltepe Yerleşkesinde yer alan Çengel Atölye de artık Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezinde faaliyetlerine devam edecek. Çengel Atölye; resim, seramik, mozaik, takı, keçe atölyeleri ile yer alacak.

Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezinde ayrıca engelli çocuklar için kreş, grup terapileri için çalışma odası, bireysel danışmanlık ve psikososyal danışmanlık hizmetlerinin verileceği Bireysel Görüşme Odası, resim ve müzik atölyeleri, cam atölyesi, ahşap atölyesi, dans atölyesi, toplantı ve etkinlik salonu yer alıyor. Çankaya Belediyesinin görme engelli bireyler için hizmet verdiği Sesli Kütüphane de artık yeni merkezde faaliyet gösterecek.

Bu sayfa 32880 kere görüntülendi.
<< Geri Dön