1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ

Geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasının sağlanması ve geri kazanım ve/veya bertarafa gönderilmek üzere bırakılması amacıyla vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği bir konuma Birlik Mahallesi 451.Cadde Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Kampüs Alanı içinde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurulmuştur.

İkinci atık getirme merkezi ise, Çayyolu Bölgesinde Alacaatlı Caddesi 2889/1 Sokak'ta hizmet vermektedir. Yapı getirme merkezi olmasının yanı sıra, oturma alanı ve yeşil alanlarıyla doğaya uyumlu bir park olarak tasarlanmıştır. 

Merkeze kabul edilecek atık türleri: Kağıt atıklar, plastik atıklar, metal atıklar, cam atıklar, tekstil atıkları, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, atık ilaçlar, bitkisel atık yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler ve hacimli atıklar.

Merkeze kabul edilmeyen atık türleri: Atık getirme merkezine mutfak atıkları, park ve bahçe atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar, patlayıcı ve radyoaktif atıklar kabul edilmemektedir.

Merkez hafta içi: 08:00-24:00, cumartesi günü: 09:00-24:00, pazar günü: 12:00-24:00 saatleri arasında hizmete açıktır.

Daha ulaşılabilir olması adına 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi sayısının arttırılması planlanmaktadır.

Atıkların bırakılabileceği biriktirme noktası adreslerine GERİ KAZANILABİLİR ATIK KONTEYNER YERLERİNİ GÖSTEREN HARİTA Bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bu sayfa 24368 kere görüntülendi.
<< Geri Dön