SAĞLIKLI SOKAKLAR PROJESİ

Birleşik Krallık, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-Habitat) ve ARUP iş birliği ile hazırladığı "Sağlıklı Sokaklar Projesi" görücüye çıktı. Katılımcı Belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçiren Çankaya, pilot bölge seçilen Bahçelievler'de bölge halkının görüşleri ile şekillenen "Sağlıklı Sokaklar Projesi"ni tanıttı. 9 Temmuz 2021'de Metin Oktay Parkı'nda gün boyu süren tanıtım etkinliğine, Bahçelievler sakinlerinin yanı sıra, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri de katıldı.

Proje için pilot uygulama alanı olarak seçilen Bahçelievler 70, 71 ve 74"üncü sokakların proje çerçevesinde sağlıklı dönüşümünün sunulduğu ve soru cevaplarla devam eden etkinlikle Çankaya'da sağlıklı, temiz, güvenli ve yürünebilir sokakların oluşturulması için önemli bir arım atıldı.

TEMİZ, SAĞLIKLI SOKAKLAR

2019 yılında başlanan Sağlıklı Sokaklar Projesi, Dünya Sağlık Örgütü’nün “Sağlık 2020” temel politikasını oluşturan “Herkes için sağlık, sağlık ve sosyal hizmet politikalarında eşitlik ve yaşam boyu sağlık” ilkesine dayanıyor. Projenin temel hedefi topluluk duygusunun güçlendirilerek; temiz, güvenli, yürünebilir sokaklar ve içinde yaşadığı herkesi düşünen sağlıklı bir kent tasarımının oluşması. Proje, toplu taşımaya erişilebilirliğini kolaylaştırma, kullanılırlığını artırma ve bisiklete binmeyi teşvik ile motorlu taşıt trafiğini en aza indirerek, hava kirliliği ve gürültüyü azaltma hedeflerini de içeriyor. 

Bu sayfa 25393 kere görüntülendi.
<< Geri Dön