AKILLI SINAV

AKILLI SINAVA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SEVGİLİ GENÇLER!

Sizleri sevgi ile selamlıyorum.

19 Mayıs 2020, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Ulusal Egemenlik için Anadolu’ya adım attığı günün 101. Yılıdır.

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun!

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; “ Bütün ümidim gençliktedir” derken, Cumhuriyeti siz sevgili gençlere emanet etmiştir.

 

Sevgili Gençler,

Biliyorsunuz ki, ülkemiz ve dünyamız tarihin en zor zamanlarından geçmektedir. Dünya genelinde ortaya çıkan Korona Virüs Salgını (Covid-19), 11 Mart 2020 tarihinde, Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın olarak ilan edilmiş, bu sürecin devamında salgının hızlı bir şekilde dünyada ve ülkemizde yayılmasıyla birlikte, salgın hastalıkla mücadele konusu dünyanın ve ülkemizin bir numaralı sorunu haline gelmiştir. Bu noktada, Belediyemiz bir yandan salgın sürecinde halk sağlığına yönelik tedbirleri alırken bir yandan da sosyal hizmet çalışmalarını ve sosyal destek programlarını hayata geçirmektedir.  Bu süreçte, siz gençlerimizin eğitim, kültür ve sosyal alanlardaki gelişimleri özel bir önem ve öncelik taşımak durumundadır.

Üniversite eğitimi, genel eğitim ve öğretim programının en üst aşaması olarak her yıl binlerce öğrencimizin farklı sınavlarla hazırlandığı ve ülkemizin geleceği açısından yetişmiş insan gücünün topluma kazandırılması noktasında önemli bir aşamadır. Bu yıl, Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı (YKS) 27 ve 28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacaktır. YKS sistemi ile birlikte, sizlerin üç farklı sınava girebileceği bir model tarif edilmiştir.

Bu zor dönemde, evde kalarak eğitim ve öğretime devam ettiğinizi biliyor ve bu sürecin zorluklarını gözlemliyoruz. Çankaya Belediyesi Gençlik Birimi’nin üzerinde çalıştığı konulardan biri de üniversite sınavına hazırlanan gençlerimize yol gösterici olacak, onların içinde bulunduğu çalışma sürecine destek sağlayacak projeleri hayata geçirmek olmuştur.

Bu noktada, YKS ile ilgili, bir deneme sınavı modülünün geliştirilmesi ve “Akıllı Sınav Çankaya” isimli çalışmayla;  hem bir deneme sınavı yapmayı hem de bu deneme sınavı yoluyla siz değerli gençlerin YKS öncesi bilgi ve beceri düzeylerinin belirlenmesine yönelik bir değerlendirmeyi sizlere sunabilmeyi hedefliyoruz.

30 Mayıs 2020 tarihinde Belediyemiz ve Karacan Akademi’nin işbirliğinde, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) olarak, “Çankaya Akıllı Sınav Projesi” kapsamında Çankaya’da geçlerimize yönelik, Online YKS Sınavı yapıyoruz. Her iki sınava da ücretsiz olarak başvurabileceksiniz. Her aşamasında, alanında yetkin akademisyen, öğretmen ve uzmanlarca hazırlanmış sorulardan oluşacak sınav, YKS sürecinin soru sayısı, süre ve konu kapsamı olarak bire bir aynısı olacaktır.

Akıllı Sınav Sistemi; dünyanın dönüşmekte olduğu “dijital dünya” gerçeğini görerek bu yeni dünyanın alanındaki öncülüğünü üstlenen, yapay zeka altyapısına sahip, eğitimde veri biliminin ve öğrenme analitiklerinin olanakları kullanılarak tasarlanmış bir eğitsel ölçme-değerlendirme sistemidir. Akıllı Sınav Sistemi; ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu konjonktürde, siz değerli öğrencilerimizin evlerinden çıkmadan, YKS disiplini içinde deneme sınavına girmelerini sağlayacaktır.

Bu sınavla birlikte; siz değerli gençler, gireceğiniz online deneme sınavının sonunda; performansınızı, güçlü-zayıf yönlerinizi, akranlarınız arasındaki yerinizi, konular bazında konumunuzu, gireceğiniz sınavlar doğrultusunda gelişim düzeyinizi görebileceksiniz. Bu deneme sınavıyla ortaya çıkacak verileri sizlerle tek tek paylaşacağız. Bu veriler, sizlere YKS sürecinde yol gösterecektir.

Sevgili Gençler,

Umudumuz sizlerde…

Hepinize sınavlarda ve yaşamınızın her aşamasında, başarılar, mutluluklar ve sağlıklı bir gelecek diliyorum.

    Alper Taşdelen 

Çankaya Belediye Başkanı

Bu sayfa 44193 kere görüntülendi.
<< Geri Dön