Avrupa Yolcusu Kalmasın

16 Mart 2016 Çarşamba 11:31:05

Avrupa Birliği eğitim programlarından ERASMUS+ kapsamındaki Avrupa Gönüllü Hizmeti’nin (AGH) resmi proje ortaklarından olan Çankaya Belediyesi, Başkentli gençleri Avrupa’ya taşıyor.

Parçası olduğu Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) aracılığıyla başkentli gençlerin Avrupa’da staj yapmasına ve gönüllü çalışmasına olanak sağlayan Çankaya Belediyesi AGH hakkında bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Cebeci Çankaya Evi’nde gerçekleştirilen toplantıda gençlere süreçle ilgili detaylı bilgiler verildi.

19-30 yaş arasındaki üniversite öğrencileri ve mezunlarına, AGH kapsamında Avrupa’da 2 -12 ay arasında gönüllü hizmeti vererek staj yapabilmenin olanaklarının anlatıldığı eğitim, Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Serdar Obur tarafından verildi.

Çok kültürlü boyutu ve yaygınlığı sayesinde gençlerin farklı kültürlerle temas kurarak yeni beceriler ve yetenekler edinebilme sürecinde kişisel ve profesyonel gelişime katkıda bulunan AGH, Çankaya Belediyesi aracılığı ile Başkentli gençlere ulaşıyor.

Yeni Nesil Belediyecilik anlayışı doğrultusunda Avrupa gençliği arasında aktif vatandaşlığı ve tolerans kültürünü yaratmayı hedefleyen “Avrupa’dan Çankaya’ya Gençlik Köprüsü” projesi 2015 yılında başladı. Ayrıntılı bilgi için (0 312) 458 90 23 numaralı telefondan Çankaya Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Avrupa Gönüllü Hizmeti Birimi’ne ulaşılabilir.
 

Bu haber 894 kere okundu.