Çankaya Baharı Sanatla Karşılıyor

30 Mart 2023 Perşembe 10:30:48

ÇANKAYA'DA NİSAN: SANATLA DOLU DOLU BİR AY

Başkent'in kültür ve sanat hayatını zenginleştiren, birbirinden değerli etkinlikleri sanatseverlerle buluşturan Çankaya Belediyesi, nisan ayında ilkbahara sanatla merhaba diyor.

Başkent'in kültür ve sanat hayatını zenginleştiren, birbirinden değerli etkinlikleri sanatseverlerle buluşturan Çankaya Belediyesi, bahara birbirinden güzel sergiler, tiyatro, konser ve sempozyumlarla başlıyor.

DEPREMZEDE KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ İÇİN

Çankaya'da nisan ayı kültür sanat etkinlikleri 3 Nisan'da Kadın Oyunları Tiyatro Festivali ile başlıyor. Çankaya Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği festival, depremzede kız çocuklarına yardım amacıyla gerçekleşecek. 3 Nisan'da Nergis Öztürk’ün oynadığı Düğün Şarkıcısı oyununu ile başlayacak festivalde, 7 Nisan'a kadar Prima Facie, Dışarıda Hiçbir Şey Var ve Kertenkelenin ardından oyunları Çankayalılarla buluşacak.

NİSAN'DA 5 SERGİ

Çankaya Belediyesi'nin kültür ve sanat merkezleri nisan ayında birbirinden güzel 5 sergiye de ev sahipliği yapacak. 4 Nisan'da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Ankara Kadın Ressamlar Derneği'nin düzenleyeceği  "53. Yıl Geleneksel Sergisi" ile başlayacak sanat ayı, sanatçı Sinan Ayber'in, Zülfü Livaneli Sanat Merkezi'nde açacağı "Kent, Ben, Nesne" sergisiyle sürecek. Çankaya Belediyesi Fikret Otyam Sanat Merkezi de sanatçılar Erdal Duman, Ferhat Satıcı, Hülya Özdemir, Mehmet Ali Uysal, Osman Dinç Serkan Demir, Sinem Yıldırım ve Şevket Arık'ın eserlerinden oluşan "Göz Lekesi" karma sergisine 14 Nisan - 14 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

TURAN EROL SANAT ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİNDEN “AKIŞ”

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Turan Erol Sanat Atölyesi’nin, yetenek sınavı ile alım yapan lise ve üniversiteler için hazırlık dersleri verdiği öğrenciler de desen derslerinde ortaya koydukları çalışmalardan örnekleri sergilemeye hazırlanıyor. Ekim ayından bu yana öğrencilerin yaptıkları çizimlerden oluşan “Akış” karakalem sergisi 5-16 Nisan tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde görülebilecek.

TURAN EROL ANILACAK

Öte yandan geçtiğimiz ay yaşama veda eden ustaların ustası Turan Erol Çankaya’da anılacak. 8 Nisan saat 14.00’te Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Sabahattin Ali Konferans Salonunda gerçekleşecek anma gününde, Celal Binzet, Refa Emrali, Zafer Gençaydın, Nur Gökbulut, Şükrü Küçükşahin ve Günsel Renda Turan Erol’u anlatacak.

23 NİSAN KONSERİ ANITPARK'TA

Çankaya Belediyesinin gelenekselleşen Bin Çocuk Korosu 23 Nisan Konseri, bu yıl 29 Nisan'da Anıtkabir’in yanıbaşında bulunan Anıtpark’ta gerçekleşecek. Şef Murat Ömür Tuncer'in yöneteceği ve Agora Senfoni Orkestrası'nın eşlik edeceği konserde Çankaya Belediyesi müzisyenlerinin eğitim verdiği çocuklar, “23 Nisan”, “İzmir Marşı”, “10. Yıl Marşı” gibi eserlerin yanı sıra Zülfü Livaneli’nin “Ey Özgürlük” şarkısını da seslendirecek.

Çankaya Belediyesi kültür sanat etkinliklerinin detaylarına kultursanat.cankaya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Bu haber 172 kere okundu.