Muhtarlardan Bademlidere’ye Yeni Fidanlar

20 Ekim 2021 Çarşamba 11:07:53

Çankayalı muhtarlar, Ankara’ya ikinci AOÇ olacak Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı’na, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü dolayısıyla kendi isimlerini taşıyan birer fidan diktiler.

Dikili ağaçları ile Çankaya’da iz bırakan muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü eğlenerek kutladı.

19 Ekim Muhtarlar Günü Çankaya’da ağaç dikme şenliğine dönüştü. Çankaya’nın muhtarları Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle hep birlikte fidan dikerek günü daha anlamlı hale getirdiler.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kısa süre önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte törenle ilk fidanları diktikleri Bademlidere Kent Ormanı’na muhtarlar da yeni fidanlar dikti.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Çankayalı muhtarlar, hep birlikte yeni fidanları toprakla buluşturdu. Diktikleri fidanların üzerine kendi isimlerine hazırlanan etiketleri de takan muhtarlar, Bademlidere’nin orman olması için katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı.

Muhtarlar, Çankaya Belediyesi tarafından Ankara’nın yeni Atatürk Orman Çiftliği olacak nitelikte hazırlanmasının ardından halkın kullanımına açılacak Bademlidere Kent Ormanı’ndaki fidan dikiminin ardından müzikler eşliğinde eğlenerek günlerini kutladılar.