TEMİZ SOKAK TEMİZ ÇANKAYA'DA BULUNUR

Saygıdeğer Çankayalılar

Başkentin kalbi olan Çankaya’da temiz ve sağlıklı bir çevre hepimizin ortak isteğidir.

Çöp toplama hizmetinde genel bir düzen ve sağlıklı bir çevre ortamı sağlanabilmesi için çöplerin dışarıya çıkarılma saatleriakşam 21.00’dır.

Saat 21.00’dan önce çöplerin kaldırım ve yollara bırakılması, sağlam çöp torbalarına konulmaması çöplerin uzun süre sokakta kalmasına ve çevre kirliliğine sebep olmaktadır.

Çankaya Belediyesi olarak bizlere düşen görevlerle birlikte, siz sevgili vatandaşlarımızın göstereceği hassasiyet ve özen için teşekkür ederiz.

Alper Taşdelen
Çankaya Belediye Başkanı

• Ev ve işyerlerimizde oluşan çöple rsağlam çöp torbalarına konularak saat 21.00’da çıkartılmalıdır.
  • Kâğıt, cam, plastik ve metal gibi geri dönüşebilen atıklar ayrı bir torba içinde biriktirilerek en yakın geri dönüşüm kumbaralarına bırakılmalıdır.
  • Konteyner bulunan semtlerde çöpler konteynerlerin içine atılmalıdır.
  • Çöp torbasına sıvı atıklar dökülmemelidir.
  • Atık kızartmalık yağlar kesinlikle lavaboya ya da çöpe dökülmemeli,biriktirilerek belediyemizin TODAM merkezlerindeki toplama noktalarına bırakılmalıdır.
  • Piller, içindeki kimyasal maddeler nedeni ile toprağı ve yeraltı sularını zehirlediğinden normal çöplerle birlikte atılmamalı, ayrı biriktirilerek pil geri dönüşüm noktalarına bırakılmalıdır.
  • Ayrıca çöp konulan yerler kirlendikçe bina görevlilerine yıkatarak temizletmeniz, kentimizin temiz kalmasına bol katkı sağlayacaktır.
  • Çöpleri saatinden önce dışarıya çıkartan ve gelişi güzel bırakan yurttaşlara çevre kirliliğine sebep olmaktan 208 TL. cezai işlem uygulanacaktır.