KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Şiddet gören ya da şiddete uğrama riski olan, yasal haklarını öğrenmek isteyen, sosyal, psikolojik, ekonomik ve hukuki desteğe ihtiyaç duyan ve istihdam konusunda güçlenmeyi amaçlayan kadınlar;

BULUNDUĞUNUZ DURUMU DEĞİŞTİRMEYİ VEYA BİZİMLE BİRLİKTE UYGUN BİR ÇÖZÜM BULMAYI İSTERSENİZ, SİZE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ!

Adres: Şehit Gönenç Caddesi Çankaya Belediyesi Yerleşkesi (Maltepe Aile Sağlığı Merkezi İçi) Maltepe/Ankara

Ulaşım: Ankara'da hemen her semtten Kızılay'a tek toplu taşım aracıyla gelebilirsiniz.

MESAİ SAATLERİ DIŞINDA ACİL DURUMLARDA BAŞVURABİLECEĞİMİZ TELEFONLAR

ŞÖNİM (Şiddeti Önleme Ve İzleme Merkezi)

348 36 86-351 65 63 (24 saat)

KADIN, ÇOCUK, YAŞLI VE ENGELLİ DANIŞMA HATTI

183 (24 saat)

POLİS İMDAT

155 (24 saat)

JANDARMA

156 (24 saat)

TÜM KARAKOLLAR

(24 saat)

Hafta içi 08.00 – 17.00 saatleri arasında telefonla ulaşabilir veya Kadın Danışma Merkezimize bizzat başvurabilirsiniz.

Danışma hizmetlerimiz ÜCRETSİZDİR ve tamamen GİZLİ TUTULUR.

Kimler Başvurabilir?

• 18 yaş üstü kadınlar (16-17 yaşında hâkim kararı ya da aile onayı ile evlendirilen kadınlar da kabul edilmektedir.)
  • Fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlar (varsa çocuklarıyla birlikte, 12 yaş üzeri erkek çocuklar kabul edilememektedir.)
  • Madde bağımlılığı olan kadınlar, tedavi gerektirdiği ve sorunun sağlık kurumunda çözüm önceliği olduğu için, Sığınmaevine kabul edilemeyeceği yasayla belirlenmiştir

Şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan bütün kadınlar ve beraberindeki çocukları hiçbir ayrım yapılmadan sığınmaevine kabul edilir. Ancak;

• Psikiyatrik tedaviye ihtiyacı olduğu gözlemlenen kadınlar hakkında psikiyatri uzmanından alınacak "toplu yaşanan yerde kalabileceğine dair rapor” doğrultusunda sığınmaevine kabulleri yapılır.
  • Bulaşıcı veya sürekli tıbbi tedaviyi gerektirir ağır hastalığı olduğu tespit edilen kadınların tedaviyi kabul etmeleri durumunda ilgili mevzuatları çerçevesinde tedavileri sağlanır.
  • Altmış yaşından büyük şiddet görmüş kadınlar ile akıl ve ruh sağlığının bozuk olduğu gözlemlenen veya zihinsel engelli kadınlar uygun sosyal hizmet kuruluşuna yerleştirilerek yerleştirme işlemi Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilir.
  • Alkol ve madde bağımlıları, tedaviye başlamaları ve devam etmeleri koşulu ile sığınmavine kabul edilirler.
  • Öz bakımlarını kendi başlarına yapamayan kadınlar ilgili kuruluşlara yerleştirilir.
  • Bedensel ve zihinsel engelli kadınlar hakkında ilgili kamu kurum ve kuruluşları veya sivil toplum kuruluşlarından destek alınır.
  • Herhangi bir suç nedeniyle adli mercilerce haklarında arama, tutuklama, zorla getirme kararı verildiği veya yakalama emri düzenlediği anlaşılan kadınlar derhal kolluk birimlerine bildirilir ve haklarında genel hükümler çerçevesinde işlem yapılır.

Sığınmaevi 40 (kadın ve çocuk) kişinin kalmasına yetecek kapasitedir.

Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi

Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevi

Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevi Çocuk Birimi

Kadına Yönelik Şiddet Nedir?

Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Hukuk

Bu sayfa 516616 kere görüntülendi.
<< Geri Dön