CENAZE HİZMETLERİ

Telefon Numaraları

444 06 01(Belediye’den alınacak ölüm raporu için)

Gerekli Belgeler

Vefat edenin
  • Varsa ölüm raporu
  • Hastalığı ile ilgili diğer belgeler
  • Nüfus cüzdanı
  • Nüfus cüzdanı yoksa vukuatlı nüfus cüzdanı örneği

Belediyemizce yürütülen defin işlemleri

• Hayatını kaybeden vatandaşın muayenesi
  • Defin ruhsatı düzenleme (7 gün 24 saat)

Belediyemizce ücretsiz olarak karşılanan ihtiyaçlar

• Cenaze İhtiyaç Kutusu (kefen, havlu, gül suyu, kına, çörekotu, sabun, kadınlar için yazma)
  • Cenaze Nakil Aracı (şehir içi ve şehir dışı ücretsiz nakil)
NOT
  • Mezarlık alanlarının tespit, tesis ve yönetilmesi görevi Büyükşehir Belediyesine aittir.
  • Hastanede vefat olduğunda, defin izin belgesi hastane tarafından düzenlenir.
  • Adli ölümlerde rapor, Adli Tabiplikçe düzenlenir.

Türk Hava Yolları (THY) Cenaze Nakli

Türk Hava Yolları (THY) ile ‘Cenaze Taşıma Protokolü’ de imzalayan Çankaya Belediyesi, cenazeleri şehir dışına havayolu ile ücretsiz taşıyor. Cenazeye refakat edecek 2 kişi için de THY biletlerinde %25 indirim uygulanıyor.

Cenazesini şehir dışına götürmek isteyen vatandaşlar, Çankaya Belediyesine başvuracaklar.

Başvuruda

• Hastanede vefat ettiyse; ölüm raporu, şehir dışı nakil izin belgesi, cenazeye refakat edecek en fazla 2 yolcunun adı
  • Ölüm raporu için Çankaya Belediyesine başvurulduğu takdirde tüm işlemler için yönlendirme Belediye tarafından yapılacaktır.
Bu sayfa 523068 kere görüntülendi.
<< Geri Dön