UĞUR MUMCU PARKI VE ANITI

Öğretmenler Caddesi Çankaya Üniversitesi Yanı Çukurambar

Çankaya Belediyesi Uğur Mumcu adını Çankaya’da ölümsüzleştirdi. Ölümünün 25. yıldönümü olan 24 Ocak’ta Çankaya’nın en büyük parklarından Çankaya Park’ın adını “Uğur Mumcu Parkı” olarak değiştiren Çankaya Belediyesi, parkın girişine yaptığı heykelle de Uğur Mumcu’yu anıtlaştırdı.

ANIT ÜÇ BUÇUK METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Çukurambar Mahallesi Öğretmenler Caddesi üzerinde bulunan 60 bin metrekare büyüklüğündeki Uğur Mumcu Parkı, 3 bin 500 metrekare sera alanı, bin 500 metrekare büyüklüğündeki biyolojik göleti, 2 bin 500 metrekarelik Pony Parkı, kafeteryaları ve yeşil dokusuyla dikkat çekiyor.

Parka gelen vatandaşları girişte karşılayacak olan Uğur Mumcu anıtı ise üç aylık bir çalışmanın sonunda tamamlandı. 3 metre 40 santim yüksekliğindeki anıt heykel 200 kilo ağırlığında. Ön tarafında bulunan “Uğurlar Olsun”  yazısıyla dikkat çeken anıtta, Uğur Mumcu sağ ve sol yanında bulunan ve ellerinden tuttuğu bir kız ve bir erkek çocuk ile betimlendi.

Bu sayfa 44626 kere görüntülendi.
<< Geri Dön