MEHMET AKİF ERSOY PARKI

Kültür Mahallesi Libya Caddesi Ahmetler Postanesi Yanı

Çaldıran Sokak'ta bulunan 40 yıllık parkı baştan sona yenileyen Çankaya Belediyesi, parka İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un adını vererek yeni yüzüyle halkın hizmetine sundu.

SPOR OLANAKLARIYLA DONATILDI

Ankara’nın en yoğun bölgelerinden birinde merkezi konumuyla halkın gözde parklarından olan Mehmet Akif Ersoy Parkı, 4 bin 597 metrekarelik toplam alana sahip. 2 bin 652 metrekarelik yeşil alanı bulunan park, 170 metre uzunluğunda iki parkurlu koşu yolu, 432 metrekarelik yürüme yolları ile mini futbol ve basketbol sahalarını içinde barındırıyor. 124 metrekarelik fitness alanı ile de hizmet verecek olan park, vatandaşların sağlıklı bir ortamda spor yapmalarına olanak sağlıyor.

ÇOCUKLAR DA DÜŞÜNÜLDÜ

Bitkisel dokusu da büyük ölçüde yenilenerek güçlendirilen Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda çocuklar ve çocuklu aileler de unutulmadı. 556 metrekarelik büyük bir oyun alanıyla çocukların gönüllerince eğlenebilecekleri ortam hazırlayan Çankaya Belediyesi, köpek sahipleri için de özel olarak 293 metrekarelik köpek gezdirme alanı hazırladı.

Bu sayfa 54356 kere görüntülendi.
<< Geri Dön