PROF. DR. AZİZ SANCAR PARKI

Yukarı Öveçler Mahallesi 1288. Sokak ile 1238. Cadde Arası

Çankaya Belediyesi, toplumsal değerlerine sahip çıkmayı sürdürüyor. Siyaset, spor, sanat, edebiyat ve bilim dünyasından önemli isimler ile şehitlerinin adlarını park ve sosyal tesislerinde yaşatan Çankaya Belediyesi, 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adını verdiği yeni parkın açılışını yaptı.

DNA TASARIMI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları ile 2015 yılında “Nobel Kimya Ödülü”ne layık görülen Aziz Sancar’ın adını taşıyan park, DNA teması ile dikkat çekiyor. DNA sarmalından esinlenerek tasarlanan yeni park, 10 bin 400 metrekare alana sahip.

Çocuk oyun alanları, oturma alanları ve meydan gibi aktif olarak kullanılacak mekanları '‘aktivite sarmalı'’ üzerinde konumlandırılan yeni park, koşu yolu ile fitness alanına da sahip. Parkta ayrıca, iki fıskiyeli havuzda bulunuyor.

Bu sayfa 64636 kere görüntülendi.
<< Geri Dön