İSMET İNÖNÜ PARKI VE LOZAN ZAFER ANITI

Birlik Mahallesi 365 AVM Yanı

Giriş bölümündeki tören alanıyla ziyaretçileri karşılayacak İsmet İnönü Parkı’nda, orta meydan, kapalı ve açık bölümleri olan kafeterya, büyük bir süs havuzu, 2 metre genişliğinde doğal dere ile bisiklet ve araç yolları bulunacak. Çankaya Belediyesi’nin büyük önem verdiği Çankaya Evlerinden bir yenisi de bu park alanı içinde olacak. Toplam 250 metrekare alan üzerinde kurulacak yeni Çankaya Evi adeta vatandaşların ikinci adresi olacak.

Çankaya Belediyesinin Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda uygulamaya koyarak Ankara’ya kazandırdığı ve daha sonra birçok parkında yaygınlaştırdığı biyolojik göletler, her iki etapta da yer alacak. Eko sisteme katkı sağlamasının yanı sıra kent yaşamındaki estetik rolüyle de dikkat çeken biyolojik göletler, kimyasal madde kullanılmadan su bitkileri ve yararlı mikroorganizmalar sayesinde suyunu arıtarak temiz kalma özelliğine sahip. Görsel güzelliğiyle şehrin içine doğadan bir parça sunan biyolojik göletlerden İsmet İnönü Parkı’na bin 495 metrekare büyüklüğünde yapıldı.

Bu sayfa 73040 kere görüntülendi.
<< Geri Dön