Gelişimsel Oyunevleri

Çankaya Belediyesi; Çankaya Evlerinde beceri kurslarına devam eden ve 4-6 yaş (36 ayı tamamlamış çocuklar) aralığında çocuğu olan annelerin kurslara rahatlıkla katılmaları, çalışmayan ancak ev dışında yapacağı işleri olan (hastane, alışveriş, banka vb. kurumsal işler) annelerin çocukları ile ilgili endişe duymadan işlerini halletmeleri, Çankaya Belediyesi Baharevi’nde zaman geçiren ve torunlarının bakım sorumluluğunu üstlenmiş olan yaşlı bireylerin akranlarıyla özgürce sosyal aktivitelere dâhil olabilmelerini sağlamak amacıyla Gelişimsel Oyunevi hazırlandı. Gelişimsel Oyunevleri, Çankaya Evleri ve Baharevleri bünyesinde bulunmakta, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından işletilmektedir.

Çankaya Belediyesi Gelişimsel Oyunevi, asıl olarak annenin çocuğun bakım sorumluluğundan uzaklaşarak özgürleşmesini sağlayan, çocuğuyla bir aradayken yapamadıkları işleri yapmalarına fırsat sağlayan bir sosyal destek hizmetidir.

Gelişimsel Oyunevlerinde ücretsiz olarak konuk edilecek çocukların bu alanda eğitim almış deneyimli öğretmenler eşliğinde yaş grubu gelişim özellikleri dikkate alınarak oyun, resim, müzik, drama çalışmaları ile keyifli zaman geçirmeleri amaçlanmaktadır. Gelişimsel Oyunevlerinden haftada iki yarım gün ücretsiz olarak yararlanmak mümkündür.

ÇANKAYA BELEDİYESİ OYUNEVLERİ

DİLEKLER VE 50. YIL GELİŞİMSEL OYUN EVİ

Dilekler Mahallesi Kıbrıs Caddesi ile Ballık Sokak Kesişimi

Dilekler

Bu sayfa 111550 kere görüntülendi.
<< Geri Dön