ÇEVREYE DUYARLI PROJELER

ATIK YAĞ

Atık yağların geri dönüşüme kazandırılabilmesi için iki farklı projeyi hayata geçirdik:

Kızılay’da bulunan Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası ile Çankaya Belediyesi Çayyolu Zabıta Noktası önüne Bitkisel Atık Yağ Toplama Makinaları (BAYTOM) yerleştirdik.

Bir litre atık yağ dökene 50 kuruş para ödeyen BAYTOM’ların yanı sıra hanelere yönelik olarak başlatılan “5 Litre Atık Yağ Getir, 1 Litre Deterjanı Götür” kampanyası 21 Çankaya Evi ve 8 zabıta noktası aracılığıyla sürüyor.

Çankayalıların beğenisini kazanan iki proje, çevreye duyarlılığı artırması ve farkındalık yaratması ile de örnek oluyor.   

 

RÜZGAR TÜRBİNİ

Çankaya Belediyesi'nde çalışan ve enerji üretimi için kolları sıvayan üç işçinin yaptığı rüzgâr türbini ile yenilenebilir enerji üretimi heyecanı başladı. Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesisleri’ne kurulan bu yeni sistem temiz ve maliyetsiz enerji üretimi ile dikkat çekmesinin yanı sıra Belediye işçilerinin üretimi olması ile de özel bir anlam taşıyor.  

Artık hedef, tüm parklarda enerji üretimi...

 

GERİ DÖNÜŞÜM ATIKLARI FİDAN OLUYOR

Çankaya Belediyesi’nin iki torba geri dönüştürülebilir katı atık getirene çam fidanı hediye ettiği “Geri Dönüşümler Fidan Oluyor” kampanyası, 16 günde 3 bine yakın fidanı toprakla buluşturdu.

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün pilot bölge olarak belirlenen Çayyolu’nda başlattığı “Geri Dönüşümler Birer Fidan Oluyor, Çankaya Temiz Hava Alıyor” kampanyasının deneme süreci başarıyla tamamlandı. Evlerinde ve iş yerlerinde biriktirdikleri iki poşet geri dönüştürülebilir katı atığı belirli noktalara teslim eden Çankayalılara bir çam fidanı hediye edilen projeye katılım büyük oldu.

Çayyolu sakinleri ve bölgedeki okulların yoğun katılım gösterdiği geri kazanım kampanyası sonucunda, 16 gün içerisinde 2 bin 940 fidan, çevreci Çankayalılara dağıtıldı. Çankaya Belediyesi ayrıca bu fidanların toprakla buluşturulması için isteyen Çankayalılara destek de verdi. Pilot bölgede önemli başarı elde eden projenin ilçenin diğer bölgelerine de yaygınlaştırılması üzerinde çalışılıyor.

Bu sayfa 189925 kere görüntülendi.
<< Geri Dön