"ENGEL TANIMAYANLAR ÇANKAYA ŞENLİĞİ 2015"

Engel tanımayan şenlik...

Çankaya Belediyesi,  10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda düzenlediği “Engel Tanımayan Çankaya Şenliği”nde Çengel Kafe ve ÇAÇOY’da eğitim gören gençlerin hem üretici hem uygulayıcı olduğu bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Çankaya Belediyesi’nin, engelli bireylerin toplumsal hayata ve istihdama katılımını sağlamak için çeşitli kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlediği ‘Engel Tanımayan Çankaya Şenliği’nde tiyatro gösterisi, bilim gezisi ve fotoğraf sergileri yapıldı. Engelli çocuk ve gençlerin hem yeteneklerini sergilediği hem de yaşıtlarıyla buluştuğu şenlik şölen havasında geçti.
Çankaya Belediyesi, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV), Kutalmış Bey Ortaokulu, Çağdaş Uygulama Okulu ve Çankaya İş Okulu’nda eğitim gören engelli gençlerin çektiği fotoğraflardan oluşan “Hep Beraberiz” adlı fotoğraf sergisi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve CEPA Alışveriş Merkezi’nin ardından Ulucanlar Cezaevi Kültür Merkezi’nde başkentlilerle buluştu.

Şenlik kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik ise Ç’engel Kafeli ve Cerence Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören gençleri buluşturan müze ziyareti oldu. Birlikte Armada Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi’ni gezen; bilimsel atölyeleri inceleme fırsatı yakalayan gençler H2Ohh, Medya, Klinik, Marketim ve Hep Beraber Çığlık bölümlerinde keyifli anlar yaşadılar.

Bu sayfa 144630 kere görüntülendi.
<< Geri Dön