BAŞKANLAR SÖZLEŞMESİ (COVENANT OF MAYORS)

Çankaya'nın karbondioksit salınımı kontrol altında...

Çankaya Belediyesi olarak, Avrupa Komisyonu’nca yürürlüğe konan ve sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen Başkanlar Sözleşmesi’ndeki (Covenant of Mayors) yerimizi aldık.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde attığı imzayla, Çankaya'nın karbondioksit salınımını 2020 yılına kadar yüzde 25 oranında düşürmeyi taahhüt etti. Çankaya’yı Avrupa kenti yapacak ilk adımlardan biri olan bu imzayla, bir yıl içerisinde yereldeki paydaşlarla birlikte kentteki karbondioksit salınımı azaltma gösterge hedefini de içerecek bir “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı”nı hazırlayacağız.

Avrupa Komisyonu’nun 2008 yılında kabul ettiği “Avrupa Birliği İklim ve Enerji Paketi” kapsamında sürdürülebilir enerji politikalarının uygulanmasında yerel yönetimlerin çabalarını desteklemek için başlatılan Başkanlar Sözleşmesi’ne Çankaya Belediyesi de Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde attığı imzayla dahil oldu.

İtalya’nın 1298 nüfuslu Orsomarso kasabasından 2 milyon 265 bin nüfuslu Paris’e Avrupa’daki 6 bin 297 belediye tarafından imzalanan Başkanlar Sözleşmesi’ne imza atan yerel yönetimlerin ulaşmak istedikleri hedef 2020 yılına kadar karbondioksit salım oranını en az %20 azaltmak. Çankaya Belediyesi ise attığı imzayla bu rakamın da üstünü taahhüt ederek en az %25 hedefini önüne koydu.

Sözleşme gereğince, imza atıldıktan sonra bir yıl içinde yerel paydaşlarla birlikte bir “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hazırlanacak ve bu plana göre azaltım gerçekleştirilecek.

Bu sayfa 299945 kere görüntülendi.
<< Geri Dön