ÇANKAYA İŞ VE İSTİHDAM MERKEZİ

458 89 00/1070-1071-1072-1073

Ziya Gökalp Cad. No:11 B Blok Kat:5 ANKARA

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorunu konusunda Çankaya Belediyesi olarak desteğimizi sürdürüyoruz.
Doğrudan iş imkanı ve desteklerimiz kapsamında 450 kişinin istihdamını sağladık.

Kimler Başvurabilir?

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi’nin farklı dönemler içerisinde açtığı ve duyurusunu yaptığı kurslara, kurs içeriğine göre belirlenen nitelikte kişiler başvurabilirler.

Nasıl Başvurabilirim?

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi’nin Çankaya Belediye Başkanlığı içerisinde bulunan bürosuna başvuruda bulunulabiliyor.

Girişimcilik Eğitimi

• Girişimcilik eğitimi kapsamında KOSGEB ile Çankaya Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalanmış, 2014-2015 yılı içerisinde 30 kişiden oluşan 3 ayrı sınıf açılmıştır. İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen eğitimler sonucunda başarı gösterip sertifika almaya hak kazanan yeni girişimci adayları arasından iş planı onaylanan kişilere 30.000 TL’lik geri ödemesiz hibe desteğinden yararlanma imkânı sunulmuştur.
  • Sürece müteakiben girişimcilik eğitimlerinin 2015 yılı içerisinde de devam edecektir.

Hasta ve Yaşlı Refakatçisi

İŞKUR’un fonlarından yararlanmak amacı ile verilecek olan mesleki eğitimlerin ilki olan “Hasta ve Yaşlı Refakatçisi” kursu tamamlanmıştır. Bu kapsamda 20 kişi eğitim görmüştür. Sertifikalarını alan kursiyerlerimizin istihdamları merkezimiz tarafından sağlanmıştır.

Kreşlere Yardımcı Anne Eğitimi

Çankaya Belediyesi ve Çankaya Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile meslek liselerinin Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarına yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim sonunda % 30 istihdam sağlanarak, eğitimde başarı gösteren 7 kişinin Belediyemiz kreşlerinde yardımcı anne olarak görev almaları sağlanmıştır.

Servis Elemanı-Kat Görevlisi Eğitimi

2015 yılı istihdam garantili sertifikalı mesleki eğitimler için konu başlıkları belirlenmiştir. Eğitimlerin “Garsonluk, Resepsiyon- Kat Görevlisi, Temizlik” alanlarında verilmesi planlanmaktadır. Eğitim sonunda başarı gösteren kursiyerlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikalarını alacak ve merkezimiz tarafından daha önceden belirlenmiş olan işyerlerinde istihdam edilecektir.

Temel Silahsız Güvenlik Eğitimi

İstihdam garantili mesleki eğitimlerimizden “Güvenlik Eğitimi” tamamlanmıştır. Sınavda başarılı olan kursiyerlerimizin istihdamları Merkezimiz tarafından sağlanacaktır.