Çengel Kafe 2

473 83 00 / 140

Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi 1331. Sok. A.Öveçler / ÇANKAYA

cengel2@cankayabelde.com.tr

Çengel Kafe Projesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğitarafından düzenlenen yarışmada 25 Belediyenin sunduğu 40 proje arasından Özel Teşvik Ödülü almaya hak kazanmıştır.

Projenin Amacı

• Engelli işsizlerin toplum yaşamına tam katılımlarının sağlanması
  • Engelli olan ve olmayanların ortak bir mekânda buluşmaları,
  • Sosyal ortamlarda iletişim kurmalarına olanak tanınması,
  • Yiyecek ve içecek servisi ile ilgili eğitim görmeleri ve çalışma yaşamına katılmaları.

Çengel Kafe 2’de Neler Yapıyoruz?

• Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Tesislerinde Servis Elemanı Yardımcısı eğitimi,
  • Yiyecek ve içecek hizmetlerinin verildiği yerlerde servis ön hazırlıkları eğitimi,
  • Yiyecek ve içecek servisi eğitimi,
  • Hesap takdimi ve tahsili işlerinde yardımcı eleman eğimi,
  • 6 aylık dönemlerde, 10 kursiyere, 120 gün, 960 saat uygulamalı ve teknik eğitim,
  • Mezun olanlara Servis Elemanı Yardımcısı Sertifikası veriliyor.
  • Kursiyerlerimiz ücretsiz servislerle evlerinden alınıp bırakılıyor; öğle yemeğinden ücretsiz olarak merkezimizde yararlanabiliyor.
  • İŞ-KUR tarafından her bir kursiyere günlük 20 TL cep harçlığı imkânı veriyor.
  • Tüm kursiyerlerimizin iş ve kaza sigortası kurs boyunca yapılmaktadır.
  • Kursu başarıyla tamamlayanlar konaklama işletmeleri, kafeterya, pastane, restoran, yemek fabrikaları ve ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde çalışma imkânına kavuşuyorlar.
  • Uygulamalı ve teorik meslek eğitimimiz, engelli gençlerimizi ve ailelerini kapsayan yoğun bir sosyal rehabilitasyon programı eşliğinde gerçekleşmektedir.
  • İyileştirme programı kapsamında, gönüllü öğretmenlerin desteğiyle müzik, yoga, resim, drama gibi sosyal aktiviteler gerçekleştirilmekte ve düzenlenen gezilerle de sosyalleşme imkânı yaratılmaktadır.

Çengel Kafe 2’de oluşturulan Halk Oyunları ve Tiyatro Topluluğu üniversiteler, festivaller ve önemli günlerde gösterilerde yer alıyor.

Nasıl Başvurabilirim?

(0 312) 473 83 00 No’lu telefonu arayarakya da bizzat başvurarak Sosyal Projeler Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanları ile görüşülebiliyor.

Kimler Başvurabilir?

Ankara’da yaşayan 15 yaş üzeri zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlar.

Çengel Kafe 2 Facebook

Bu sayfa 212967 kere görüntülendi.
<< Geri Dön